Мінветеранів та Посольство Суверенного Мальтійського Ордену в Україні привітали українських дітей

Посольство Суверенного Мальтійського Ордену в Україні підтримало ініціативу Міністерства у справах ветеранів України, та привітало з Днем святого Миколая і новорічними святами дітей, батьки яких постраждали або загинули на Сході України.

Посольство передало святкові подарунки для 39 дітей з 26 родин з Черкаської, Житомирської, Херсонської, Волинської, Луганської, Дніпропетровської, Тернопільської, Запорізької, Вінницької, Сумської, Чернівецької, Рівненської, Черкаської областей.

«Мінветеранів щиро дякує Посольству Суверенного Мальтійського Ордену в Україні за підтримку українських родин. Ми дуже зацікавлені у подальшому плідному співробітництві, зокрема, у проєктах гуманітарного та соціального характеру, які Посольство реалізує в Україні», – зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Зазначимо, що Посольство Суверенного Мальтійського Ордену в Україні, слідуючи історичній місії Мальтійського Ордену відображеній у гаслі Tuitio Fidei et obsequium pauperum (захист віри і допомога потребуючим), та дотримуючись принципу нейтральності, неупередженості й аполітичності, постійно підтримує дітей, які потребують допомоги.

Так, у червні Посольство передало відділу Мінветеранів у Львівській області 30 подарункових наборів для дітей 1-3 класів, натомість у жовтні цього року було придбано речі, необхідні для навчання дітей п’ятьох українських родин, які втратили батьків. А саме – портативні комп'ютери, лазерний принтер, мольберти-етюдники, набори для малювання.