Посольство Мальтійського Ордену в Україні придбало подарунки для дітей, які втратили своїх батьків


Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та заступник міністра з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко провели зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Суверенного Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне.

Під час заходу сторони обговорили організаційні питання передачі речей, придбаних Посольством Суверенного Мальтійського Ордену в Україні, необхідних для навчання  дітей п’ятьох українських родин, які втратили батьків. А саме - портативні комп'ютери, лазерний принтер, мольберти-етюдники, набори для малювання. Крім цього Посольство передасть одній з родин меблі, які будуть доставлені за адресою проживання.

Дана допомога стала можливою відповідно до домовленостей, досягнутих під час робочої зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла Суверенного Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне з міністром у справах ветеранів України Юлією Лапутіною, слідуючи історичній місії Мальтіського Ордену відображеній у гаслі Tuitio Fidei et obsequium pauperum (захист віри і допомога потребуючим), та дотримуючись принципу нейтральності, неупередженості й аполітичності.

Юлія Лапутіна висловила вдячність Надзвичайному і Повноважному Послу за передані подарунки, продуктивну зустріч та обговорила можливості посилення співпраці з Мінветеранів у проєктах гуманітарного та соціального характеру.

«Міністерство у справах ветеранів щиро вдячне вам за підтримку родин захисників України. Ми дуже зацікавлені у подальшому плідному співробітництві з Посольством Мальтійського Ордена в Україні, зокрема, у проєктах гуманітарного та соціального характеру, які Посольство реалізує в Україні», – зазначила Юлія Лапутіна.

У свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне висловив вдячність українській стороні за зустріч, та запевнив, що Посольство Мальтійського Ордену в Україні й надалі продовжить надавати соціальну підтримку дітям, які втратили своїх батьків.