Юлія Лапутіна у Львові вшанувала пам'ять загиблих Захисників – учасників Invictus Games

Під час робочого візиту до Львова міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна відвідала Личаківський цвинтар, де поклала квіти до могил й вшанувала пам'ять Дмитра Олійника та Дмитра Сидорука – ветеранів російсько-української війни, учасників Ігор Нескорених та Warrior Games. Вони загинули, захищаючи рідну землю від окупантів під час широкомасштабного наступу рф.

Дмитро Олійник був постійним учасником національного відбору на Ігри Нескорених та учасником першої національної збірної на Warrior Games. Боєць тероборони загинув внаслідок російського ракетного обстрілу будівлі Миколаївської обласної ради 29 березня 2022 року.

Дмитро Сидорук – тренер збірної команди Invictus Games, загинув у бою на початку квітня 2022 року.

Міністр вшанувала пам'ять усіх Воїнів, яких втратила родина Invictus у російсько-українській війні  – Андрія Котовенка, Тараса Коваля, Сергія Карайвана, Ігоря Нероду, Володимира Мотельчука. Вони були призерами та багаторазовими учасниками національних змагань.

“Ми пишаємося нашими хлопцями. Адже історія кожного учасника нашої збірної – це героїчна історія, це історія яскравого і правдивого життя. Дякую справжнім за силу, волю, гідність, віру в Україну та в нашу перемогу! Вічна пам'ять кожному і кожній, хто віддав за країну найцінніше – власне життя”, – наголосила Юлія Лапутіна.

Також біля Ратуші разом з міським головою Львова Андрієм Садовим очільниця Мінветеранів взяла участь у церемонії прощання із Захисниками – Олегом Марковичем та Віталієм Козловим – львів’янами, які віддали своє життя за свободу і незалежність України у бою з російськими окупантами.

Фотограф – Роман Балук