Заступник міністра Ігор Безкаравайний відвідав реабілітаційний табір «Сонечко» на Чернігівщині

Під час робочого візиту до Чернігівської області заступник міністра Ігор Безкаравайний відвідав літній табір, в якому проходять реабілітацію ветерани, які раніше мали нарко- та  алкозалежність.

Мета поїздки -  вивчення досвіду реабілітації та реадаптації ветеранів в умовах літнього табору з метою його впровадження в інших областях України. 

Разом з заступником міністра табір відвідали генеральний директор Директорату реабілітації, медичного забезпечення та соціальної реадаптації ветеранів Всеволод Стеблюк та громадська активістка Марія Назарова.

Табір  заснований чернігівцем  Анатолієм, який у минулому мав проблеми з алкогольною залежністю, але здолав її пройшовши систему: «12 кроків». Відтоді вже 10 років організовує такі табори для інших людей, які мають такі ж проблеми.

Табір розташовано в мальовничому місці на Чернігівщині, на березі озера, серед соснового лісу.

По приїзду в табір укладається угода, за умовами якої заборонено вживанння будь-яких психоактивних речовин та азартні ігри.

Обов'зковою умовою є участь щовечора у «колі довіри», де кожен ділиться своїми враженнями, проблемами за день. Окрім того, є можливість спілкування у групах взаємопідтримки та взаємодопомоги.

Також кожен має чергувати по кухні, прибирати території, брати участь у заготівлі дров. В іншому - жодних обмежень! Кожен вибирає справу до душі - гриби, риболовля, ягоди, спорт.

Щочетверга відбуваються поетичні вечори, по п'ятницях – дискотека.

Від міністерства табору було подаровано офіційний м'яч Збірної команди України з футболу, зі сподіваннями, що ним буде зіграно найближчим часом товариську зустріч за участю ветеранів.

До 1 серпня  триватиме набір нових бажаючих.

Телефон для довідки: (063) 488-17-03, (097) 613-70-93.