Юлія Лапутіна зустрілася з родинами загиблих захисників Сумщини Ніколая Ніколаєнка та Олександра Аніщенка

У Сумах Юлія Лапутіна зустрілася з родинами загиблих захисників  Ніколая Ніколаєнка та Олександра Аніщенка. Міністерка разом з рідними воїнів  побувала на могилах воїнів, де вшанувала пам'ять про загиблих захисників України.

Юлія Лапутіна подякувала батькам за виховання справжніх патріотів своєї країни й висловила слова підтримки. 

«Завдяки вашим синам – мужнім захисникам України ми живемо у незалежній державі. Вони зробили неоціненний вклад в збереження країни. Стали прикладом мужності  для української молоді і вічними янголами-охоронцями України», - наголосила Юлія Лапутіна.

Після загибелі сина мати Олександра Аніщенко Зінаїда Миколаївна написала вірш-звернення до народу України присвячений війні на Сході.

Не видно досі ще кінця війни

Ми знаємо з чиєї то вини

Згуртуймося народе, браття та не дамо 

роздмухувати війни багаття

Так званим нашим «браттям» ворогам

На втіху їм і горе нам

Народе мій ми сильна горда нація

Давайте зробим так

Щоб врешті решт

Скінчилася війна

Так звана «операція»

Де гинуть наші діти вояки

Від тої хижої «братерської» руки.

Героям Слава! Україні Слава!

І забувати про це ніхто не має права

Від нині і на всі віки!

Ніколай Ніколаєнко - молодший сержант, командир відділення механізованої роти 1-го механізованого батальйону 93-ої окремої гвардійської механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ.  З жовтня 2014-го брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Загинув 15 січня 2015 року під час оборони нового терміналу Донецького аеропорту.

Олександр Аніщенко -  Герой України,  полковник Служби безпеки України, заступник начальника відділу Центру спеціальних операцій «Альфа» УСБУ в Сумській області. У 2014 під час Революції Гідності Олександр написав рапорт, відмовившись брати участь спецоперації та стріляти у мітингувальників. Після початку антитерористичної операції Олександр вирушив на Схід України. 5 травня 2014 року група у складі полковника Аніщенка та побратимів із спецпідрозділу «А» СБУ, МВС і ЗСУ потрапила в засідку ворога під Слов’янськом. Під час оборони, прикриваючи евакуацію поранених, Олександр загинув в бою захистивши їх від прямого влучення гранатомета. Разом із ним у тому бою загинули ще двоє українських військових.