Юлія Лапутіна взяла участь в онлайн засіданні Ради родин загиблих при Мінветеранів

Серед основних питань, що  підійматися представниками родин загиблих захисників України  -   врегулювання ситуації з блокування рахунків департаментів Соціального захисту міст України, які виникли внаслідок неможливості виконання судових рішень щодо нарахування та виплатам, особам на яких поширюється дія закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", щорічної грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік та правова підтримка родин на період проведення розслідувань щодо загибелі захисників на Сході.

  Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна  підкреслила, що соціальний та правовий захист родин загиблих  важливі та пріоритетні питання в роботі міністерства.  За результатами обговорення,  вирішили організувати круглий стіл та  залучити до вирішення  питання представників Мінсоцполітики, Мінфіну та Мінюсту. Така ініціатива дасть можливість більш якісно аналізувати проблеми родин загиблих.

Також під час засідання Всеволод Стеблюк, генеральний директор Директорату реабілітації, медичного забезпечення та соціальної реадаптації Мінветеранів повідомив, що члени сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС відтепер зможуть разом з ветеранами отримувати послуги із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, а також санаторно-курортного лікування.

Крім того, керівник експертної групи  з питань членів родин загиблих, членів  сімей Небесної Сотні та постраждалих  учасників Революції Гідності  Руслан Приходько проінформував, що при Мінветеранів розроблено проєкт змін до положення про Раду родин загиблих. Ним  передбачено впровадження нового механізму формування складу Ради шляхом залучення координаційних рад учасників АТО/ООС при ОДА та обласних Громадських організацій сімей загиблих для делегування представника від області до Ради.

Також   обговорили   створення Державного реєстру ветеранів війни і етапи його наповнення, що буде включено інформацію  про усіх членів родин загиблих ветеранів війни.