Юлія Лапутіна: Унікальний досвід дніпровських лікарів у рятуванні життів воїнів стане спадщиною світової медицини

Про це заявила Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відвідання Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова та Дніпропетровського обласного госпіталю ветеранів війни.

Очільниця Мінветеранів ознайомилася з лікувальними можливостями закладів, зустрілася з колективами та відзначила медичних працівників за врятовані життя захисників України подяками Мінветеранів.

«Обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова має дійсно унікальний досвід лікування та реабілітації захисників, який не має жодна в світі лікарня. Те, що зробили ваші лікарі – це реальний подвиг. 98,4% врятованих життів наших воїнів – вражаюча цифра, це просто неймовірно в тих умовах, що ми мали у минулі роки. Поєднання людської свідомості, національної ідентичності і професійності. Наші українські лікарі - наша унікальна національна скарбниця. Бажаю вам єдності, успіхів та здоров’я!», - зазначила Юлія Лапутіна.

Цей медзаклад є провідним в системі охорони здоров’я Дніпропетровщини, а також науково-практичною базою 13 кафедр Дніпропетровської державної медичної академії.

Також міністерка відвідала Дніпропетровський обласний госпіталь ветеранів війни, в якому  з 2015 року працює Центр медичної реабілітації  учасників бойових дій, в якому мали можливість пролікуватися понад 3500 українських захисників.

«Я щиро вдячна вам, нашим унікальним професіональним лікарям та медперсоналу за порятунок життів та реабілітацію українських воїнів. Той медичний досвід, який має Україна, а саме ви – він є унікальним та надасть поштовх для розвитку світової медицини», - наголосила Юлія Лапутіна під час зустрічі з медпрацівниками госпіталю.