Мінветеранів та “Українська добровольча армія” уклали Меморандум про партнерство та співпрацю

У четвер, 9 березня, Міністерство у справах ветеранів України уклало Меморандум про партнерство та співпрацю з громадською організацією “Українська добровольча армія”. Співробітництво буде спрямовано на створення партнерських відносин між громадським сектором та органами державної влади у сфері реалізації ветеранської політики.

Меморандум підписали міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та провідник “Української добровольчої армії” Дмитро Ярош.

Йдеться про консолідацію спільних зусиль сторін-підписантів щодо

  • вшанування пам’яті ветеранів війни
  • популяризації та забезпеченню позитивного образу ветерана війни
  • залучення ветеранів до національно-патріотичного виховання дітей та молоді
  • координації заходів з питань розвитку взаємодії з інститутами громадянського суспільства
  • підтримки участі ветеранів у прийнятті та реалізації владних рішень
  • впровадження інструментів громадської участі у розробленні пропозицій щодо вдосконалення законодавчої та нормативно-правової бази з ветеранських питань тощо.

Також одним із важливих напрямів співпраці сторін буде фахова підготовка інструкторів з різних видів бойової підготовки.

“Сьогодні ми підписали меморандум з “Українською добровольчою армією” про співпрацю у координації ветеранської політики. Це стане потужним інструментом підвищення безпекової складової, адже наші добровольці завжди стають на захист країні в найскладніші часи. Також одним із напрямів нашої співпраці буде підготовка інструкторів з різних видів бойової підготовки, чого наразі дуже потребує наша армія. Команда Мінветеранів завжди готова до плідного співробітництва заради Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей”, – наголосила Юлія Лапутіна під час підписання Меморандума.

“Системна співпраця Українського добровольчого руху з Міністерством у справах ветеранів України не сьогодні почалася. Ми з першого дня заснування Міністерства активно і тісно співпрацюємо. На даний момент вона набула скоординованих рис, – наголосив Дмитро Ярош. – Рік повномасштабної війни з росією для нас не пройшов марно. Ми отримали великий досвід і підписання меморандуму між Міністерством у справах ветеранів України та Українською добровольчою армією  є черговим кроком систематизації нашої співпраці.

Ми вдячні міністру за її позицію, бо завжди отримували допомогу для УДА, сподіваємося, що так буде і надалі. В свою чергу ми готові започаткувати багато навчальних процесів і додати до тих, які вже є, чогось нового і якісного, бо допомога Збройним силам України і майбутнє по підготовці мобілізаційного резерву для Сил оборони України для нас є основною і визначальною задачею, тому будемо працювати в цьому напрямку і сподіваюсь на великий результат”.