портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мінветеранів презентувало представникам посольств провідних країн та міжнародних організацій свої пріоритетні ветеранські проєкти

опубліковано 13 травня 2022 року 18:52

У четвер, 12 травня, відбулося онлайн засідання секторальної робочої групи (СРГ) “Соціальний захист ветеранів”, під час якої команда Мінветеранів презентувала представникам іноземних дипломатичних установ та організацій пріоритетні ветеранські проєкти Міністерства в умовах російсько-української війни. 

У засіданні взяли участь міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, співголова СРГ – Перший секретар Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, керівник Програми реінтеграції ветеранів Тревор Бойд, представники посольств провідних країн світу й міжнародних організацій, керівники й фахівці Мінветеранів та Українського ветеранського фонду. 

Серед презентованих проєктів та програм Міністерства – ті, що можуть фінансуватися як з бюджету, так і за рахунок держгарантій залучати міжнародну технічну допомогу і донорську допомогу як з України, так і з-за кордону. 

“Наразі ми маємо два напрями ветеранської політики: перший – це швидкі рішення, швидка підтримка наших Захисників й Захисниць, членів їхніх сімей та родин загиблих Воїнів. Другий напрям – довгострокові проєкти, над якими ми працюємо в межах урядового Плану відновлення України, де особлива увага приділена державній ветеранській політиці, – наголосила міністр Юлія Лапутіна. – Ми вже обговорили у Мінветеранів, а також з нашими парламентарями, що після перемоги України державна ветеранська політика має бути осучаснена. Ми розраховуємо на підтримку міжнародних партнерів та плідну співпрацю у наших ветеранських програмах і запрошуємо вас долучитися”.


Це, зокрема, проєкти із спорудження тимчасових модульних житлових містечок для переселених сімей Захисників, які втратили домівки через війну, та «Доступне житло та реабілітація для Захисників та Захисниць в рамках відновлення України». Ідея створення Сервісних офісів у справах ветеранів – можливість на місцях отримати своєчасно та адресно послуги у форматі “єдиного вікна”, та “Підтримай ветерана” – програма виплат певних коштів особам, які мають особливі заслуги перед Україною.

Також презентовано проєкт «Ветеранські підприємницькі ініціативи», що включають допомогу з релокалізацією ветеранських підприємств із зони активних бойових дій, надання матеріальної і технічної підтримки відновлення виробничих потужностей та обігових коштів, пілотні агро-проєкти для ветеранів-підприємців. 


Значної уваги приділено фахівцями Мінветранів проєкту створення інтерактивного онлайн музею ідентичності Ветерана (Захисника/Захисниці). Головна його ідея – розповісти світовій спільноті про ідентичність українців, правдиву історію нашої держави та становлення ветерана-Захисника у максимально доступний цифровий спосіб.

Він спрямований передусім на сучасних молодих людей, які надають перевагу цифровому контенту. А переклад контенту на основні міжнародні мови дозволить донести безбар'єрно до понад 5 мільярдів людей про те, як був сформований Український Ветеран, яка його ідентичність, хто такі Захисники й Захисниці, – розповіла заступник міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита, презентуючи ідею створення онлайн музею.


Також вагомого значення в умовах війни має й проєкт «Безпечна робота Мінветеранів». Йдеться про захищену систему відеокомунікації для Міністерства за допомогою рішень, що забезпечать надійність й захищений відеозв’язок, віддалений доступ 24/7, високоякісне зображення та звуковідтворення, а також необмежену кількість учасників.

Юлія Лапутіна висловила вдячність всім учасникам зустрічі за увагу до проєктів Мінветеранів та запропонувала впродовж 10 днів ретельно проаналізувати презентовані кейси, а також тримати постійну комунікацію з їхніми керівниками щодо зацікавленості сторін та пропозицій з співпраці. 


У свою чергу перший секретар Посольства США в Україні, керівник Програми реінтеграції ветеранів Тревор Бойд зазначив, що у зустрічі взяли участь майже 50 учасників, що свідчить про високий рівень зацікавленості сторін. 

“Шановна пані міністр, ви завдали нам дуже багато домашньої роботи, ми вивчимо всі представлені проєкти у своїх столицях, щоб більше детально планувати рішення щодо них та пропозиції з можливої співпраці”, – наголосив Тревор Бойд. 

Довідково. 

В онлайн засіданні секторальної робочої групи “Соціальний захист ветеранів” за участі Юлії Лапутіної та команди Мінветеравнів взяли участь: 

Тревор Бойд, Співголова секторальної робочої групи "Соціальний захист ветеранів", Перший секретар Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, керівник Програми реінтеграції ветеранів Бюро з питань конфліктів та стабілізації

Йоав Бистрицьки, Заступник Посла держави Ізраїль в Україні

Домінік-Гайдн Брейтвейт, Перший Секретар, регіональний радник з питань конфліктів Посольства Великобританії в України

Аніца Джамич, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватії в Україні

Хіроко Кітамура, Перший секретар Посольства з економічних питань Посольства Японії в Україні

Фелікс Еббестад, Капітан 1-го рангу військово-морських сил, Аташе з питань оборони Посольства Королівства Данії в Україні

Кім Чаньонг, Радник-Посланник Посольства Республіки Корея в Україні

Ірина Скалій, координатор проектів Посольства Швеції в Україні

Бригадний генерал Андре Еврар, аташе з питань оборони Посольства Франції в Україні

Грем Керрінгтон, консультант з питань міжнародної передової практики реінтеграції ветеранів, ПРООН

Робертас Сапронас, радник з питань оборони Посольства Литовської Республіки

Петро Ільків, Національний координатор програм в Україні Посольства Швейцарії в Україні

Дмитро Лоза, Координатор проектів, Посольство Норвегії в Україні

Андрій Ханас, Радник Посольства Суверенного Мальтійського Ордену в Україні

Дідух Мирослава, Координатор сектору охорона здоров’я та соціальної політики Представництва ЄС

Лілія Грудко, Менеджер програми «Безпека людини» Координатора Проектів ОБСЄ в Україні

Ганна Єлєсєєва, Національний менеджер проектів КП ОБСЄ в Україні

Олеся Бондар, Національний менеджер проектів КП ОБСЄ в Україні

Ганна Христова, Керівниця Проєкту Ради Європи "Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень. Фаза ІІ"

Олександра Огороднікова, Керівник Програми НАТО з переходу з військової кар’єри на цивільну

Натаніель Біллс, USAID, Офіс економічного зростання

Володимир Моісєєв, Старший менеджер інфраструктури Підрядник USAID Діяльність з економічної стійкості USAID

Ірина Доброгорська,  менеджерка Програми реінтеграції ветеранів IREX

Олена Онуфрів, асистентка Програми реінтеграції ветеранів IREX

Олена Стальнікова, Спеціалістка МОМ з питань примирення

Алiса Лалiм,  Керівник відділу з переходу та відновлення Представництва МОМ в Українi

Анна Квіт, програмна аналітикиня, ООН Жінки

Сергій Касянчук, Директор Представництва Світового Конґресу Українців в Україні

Ольга Філіна, Координатор проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» Міжнародного Фонду соціальної адаптації

Анастасія Тюкало, Асистент Програми НАТО з переходу з військової кар’єри на цивільну


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux