портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

“Мінветеранів працює над проєктом спорудження тимчасових модульних житлових містечок для переселених сімей Захисників”, – Юлія Лапутіна

опубліковано 29 квітня 2022 року 13:01

Для оперативного вирішення житлової проблеми сімей Захисників та внутрішньо переміщених осіб Міністерство у справах ветеранів України активно працює над реалізацією проєктів спорудження модульних житлових містечок як у західних областях країни, так і на звільнених від агресора територіях.

Про це повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час онлайн зустрічі команди Мінветеранів з представниками Світового конгресу українців (СКУ).

“Через повномасштабне вторгнення російських військ на територію України стрімко зростає кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО), значна кількість населення втратила власні оселі, серед яких – ветерани, члени їхніх сімей та родини загиблих Захисників. У багатьох містах майже вщент зруйнована інфраструктура, людям ніде жити і нікуди повертатися. Тому наша команда разом з міжнародними партнерами опрацювали швидке та тимчасове вирішення цієї проблеми – побудувати у західних областях та на звільнених від агресора територіях модульні житлові простори. Це – попередньо виготовлені рішення для житлових приміщень, які забезпечують потреби у житлі за короткий час”, – розповіла очільниця Мінветеранів. 

Так, модульні будинки є легкими житловими конструкціями, що швидко виготовляються на заводі та можуть багаторазово розбиратися та встановлюватися повторно. У кожному модульному будиночку може розміститися до 3-х осіб, а саме модульне містечко передбачає 350 будинків. Окрім спальних кварталів, передбачена також модульна їдальня, лікарня та інші об'єкти потрібної інфраструктури. Термін виготовлення модульного містечка –  приблизно 40 днів, і може бути повністю встановлене за 30 днів. В результаті майже 1200 осіб буде забезпечено тимчасовим житлом з усіма базовими зручностями. 

“Наразі такі модульні містечка можна використати для тимчасового розселення переміщених осіб у безпечних регіонах країни. Потім їх можна зібрати та перевезти у міста постійного проживання цих людей і поселити в них, поки їхнє зруйноване житло буде відновлене. Це дуже важливий соціальний проєкт, і ми розраховуємо залучити фінансову допомогу від наших міжнародних партнерів для його реалізації”, – наголосила Юлія Лапутіна. 

Нагадаємо, що при Мінветеранів створено державну установу  – Український ветеранський фонд (УВФ), діяльність якої передбачає розширення спроможностей Міністерства у реалізації ветеранської політики. На період дії воєнного стану УВФ відпрацював нові алгоритми роботи.

Так, бюджетом на 2022 рік передбачено 40 млн грн на фінансування проєктів з надання фінансової підтримки ветеранам та членам їхніх сімей, реінтеграції до активного суспільного життя, збереження та відновлення їх фізичного та психічного здоров’я, а також підтримку підприємницької діяльності ветеранів та сприяння в їхньому працевлаштуванні. Вже оприлюднено реквізити банківських рахунків і в долларах США, і в євро, на які українські та міжнародні донори можуть спрямовувати кошти та підтримувати родини наших Захисників.

Реквізити Українського ветеранського фонду: 

ЄДРПОУ 44565396 МФО 820172 

UA388201720313231001301022947 в Державна казначейська служба України м. Київ

Довідково. Участь в онлайн зустрічі з міністром у справах ветеранів України Юлією Лапутіною та командою Мінветеранів взяли президент СКУ Павло Ґрод, перший віце-президент СКУ Стефан Романів, президент Українського конгресового комітету Америки, третій віце-президент СКУ Андрій Футей, директор Представництва Світового Конґресу Українців в Україні Сергій Касянчук, голова Української ініціативи в Чеській Республіці, голова Європейського конгресу українців Богдан Рейченець, президент Конґресу Українців Канади Олександра Хичій, виконавчий директор СКУ Соня Соутс, голова Союзу українців у Великій Британії Петро Ревко, голова комітету гуманітарної допомоги СКУ Андрій Вськович.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux