До Всесвітнього дня психічного здоров’я відбулися тренінги для фахівців із психічного здоров’я

До Всесвітнього дня психічного здоров’я та у межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки за ініціативи першої леді Олени Зеленської та підтримки Міністерства у справах ветеранів України відбувся цикл онлайн та офлайн-лекцій, присвячених ефективному наданню психологічної допомоги Захисникам та Захисницям України та членам їхніх родин.

Так, 18 жовтня на базі Хмельницької міської лікарні лікар-психолог  Обласного центру психічного здоров’я Олена Ретявко провела лекцію на тему «Формування навичок психологічної стійкості в умовах війни».

Зокрема учасники розібралися з темою стресостійкості та адаптивності до травмуючих подій і стресу.

Крім цього, відбулася лекція для фахівців КНП «Хмельницький обласний медичний центр психічного здоров’я», під час якої було розглянуто принципи взаємодії «психолог – лікар-психіатр» та законодавчу базу надання психіатричної допомоги.

Зазначимо, що «Хмельницький обласний медичний центр психічного здоров’я» включено до Реєстру постачальників послуг із психологічної реабілітації для ветеранів і членів їхніх сімей з липня 2022 року.

Психологи, психотерапевти та психіатри центру у складі мультидисциплінарних команд розпочали роботу з реабілітації, супроводу та підтримки воїнів та членів їхніх родин.  

У Центрі впроваджено низку заходів з оптимізації роботи фахівців. Зокрема вибудовано комунікацію з лікарями закладів охорони здоров’я області, впроваджено план підвищення якості обслуговування членами команди відділення медико-психологічної реабілітації, розроблено роздаткові матеріали та листівки з техніками самодопомоги. Крім цього, фахівці проводять інформування населення через медіа медичної спільноти щодо особистої стресостійкості та особливостей спілкування з людьми, які пережили травмуючі події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці Мінветеранів провели тренінг у межах роботи над створенням Національної програми психічного здоров’я за ініціативи першої леді