"Діалог важливий не лише на національному, але й на міжнаціональному рівні, особливо з огляду на довготривалу агресією РФ проти України", – Олексій Ілляшенко

Про важливість побудови ефективного діалогу не лише на національному, але й на міжнаціональному рівні наголосив у своєму виступі заступник Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України з питань євроінтеграції Олексій Ілляшенко на Міжнародній конференції «5 років діалогу і 25 років медіації в Україні: від протистояння до порозуміння», яка розпочала свою роботу сьогодні, 4 грудня, в Одесі.

Конференцію організовано Координатором проектів ОБСЄ в Україні з нагоди 25-ої річниці діяльності організацій, які займаються розвитком медіації. Також 5 років тому була розгорнута діяльність ОБСЄ у сфері підтримки культури діалогу.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні Посол Генрік Вілладсен у своїй вітальній промові до учасників заходу зазначив, що конференція присвячена підбиттю підсумків застосування різноманітних діалогових і медіаційних практик в Україні, аналізу їх ефективності, обміну досвідом між українськими і міжнародними експертами тощо. Крім того, він висловив вдячність Мінветеранів за співпрацю та вручив подяку заступнику Міністра з євроінтеграції Олексію Ілляшенку.

У свою чергу Олексій Ілляшенко подякував ОБСЄ за ефективне співробітництво, підтримку України у боротьбі за суверенітет та допомогу постраждалим від агресії Російської Федерації.

Під час свого виступу в панелі «Досвід та можливості застосування діалогу в різних сферах і різними стейкхолдерами на загальнонаціональному рівні» заступник Міністра розповів про напрацювання Міністерства у сфері вдосконалення діалогу і розбудови миру, а також окреслив наступні спільні кроки у цьому напрямі Мінветеранів та ОБСЄ.

«Діалог – це надзвичайно важливо не лише на національному рівні, але й на міжнаціональному, міжнародному рівні, особливо, з огляду на довготривалість агресії РФ проти  України», – наголосив Олексій  Ілляшенко.

Разом із Олексієм Ілляшенко у панелі взяли участь заступник Міністра з охорони здоров‘я з питань європейської інтеграції Олена Симоненко та виконавчий директор Офісу реформ КМУ Антон Ященко.

Захід триватиме до 06 грудня включно та має на меті об’єднати досвід і думки міжнародних та національних експертів, представників міжнародних, урядових і неурядових організацій, учасників діалогових процесів, дослідників та вчених.