День пам'яті жертв Голодомору: заходи у Києві


До Дня пам’яті жертв Голодомору, який відзначають щороку в четверту суботу листопада, відбудуться жалобні заходи, поминальні панахиди, реквієми, тематичні виставки та традиційна акція «Запали свічку».

Зокрема у Києві відбудуться жалобні заходи на території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства, іноземних гостей.

О 16:00 буде оголошено хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв голодоморів, а також проведено загальноукраїнську акцію «Запали свічку». У цей час кожен охочий може долучитися до акції та встановити свічку на своєму підвіконні.

У храмах 23 листопада проводитимуть поминальні панахиди за загиблими внаслідок голодоморів в Україні.

До 29 листопада у Державному архіві м. Києва відбуватиметься виставка архівних документів «До Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні», а до 30 листопада триватиме виставка-реквієм «Не згасне в серці пам’яті свіча» у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія».

Також у листопаді відбудуться покази документально-хронікальних фільмів: української драми режисера Олеся Янчука «Голод-33» (1991) за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий князь» та документальної стрічки режисера, письменниці та журналістки Ганни Гін «Жорна» (2008) у комунальних кінотеатрах мережі КП «Київкінофільм».

23 листопада на по всій Україні буде приспущено прапори та обмежено розважальні заходи.


За інформацією ІА Укрінформ


Related Articles