Юлія Лапутіна вшанувала пам'ять Героїв Небесної сотні

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна вшанувала пам'ять Героїв Небесної сотні.

Очільниця Мінветеранів поклала квіти до Меморіалу на Алеї Героїв Небесної сотні у Києві.

«Революція Гідності – це визначна подія в Історії України, яка стала одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. Герої Небесної сотні своїм вчинком показали всьому світу головну ідею українського народу – ідею свободи. Ми вдячні учасникам Революції Гідності, Захисникам України за те, що вони тримають міць і стійкість нашої держави в духовному та оборонному плані», – сказала Юлія Лапутіна. 

Нагадаємо, 21 листопада, у річницю початку Революції Гідності, в Україні відзначається День Гідності та Свободи.

Станом на жовтень 2021 року у переліках осіб (затверджених Міністерством охорони здоров’я в установленому порядку), які отримали тілесні ушкодження під час Революції Гідності, перебуває 1 367 людини. 

У списках людей, смерть яких пов’язана з пораненням, контузією чи іншим ушкодженням здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, – 108 осіб.

Пільги та гарантії соціального захисту постраждалим учасникам Революції Гідності та сім’ям Героїв Небесної сотні визначені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Починаючи з 2019 року у державному бюджеті передбачено видатки на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення особам з числа сімей загиблих Героїв Небесної сотні та учасників Революції Гідності з інвалідністю, які потребують поліпшення житлових умов.

Станом на 2021 рік спрямовано кошти на виплату грошової компенсації 44 особам (з інвалідністю I-II групи внаслідок поранень, контузії та інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності та родини Героїв Небесної сотні).

17 листопада на черговому засіданні Кабінет Міністрів України відповідним розпорядження розподілив 282 839 тисяч гривень на виплату компенсації за житлові приміщення для Захисників. Також згідно з документом 3 170,5 тисяч гривень будуть спрямовані на виплату грошової компенсації учасникам Революції Гідності та членам їхніх сімей.

У 2021 році завдяки діям Уряду, за підтримки Президента України та Верховної Ради України всі особи з інвалідністю І та ІІ групи внаслідок участі в Революції Гідності та члени родин Небесної сотні, які перебувають на квартирному обліку, отримають грошову компенсацію на придбання житла в повному обсязі.