Юлія Лапутіна вручила волонтерам відзнаки за підтримку української армії

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна вручила волонтерам відзнаки від Міністерства оборони України за поданням Мінветеранів.

Волонтерів було нагороджено до Дня Української Державності за значний особистий внесок в організацію та надання всебічної допомоги особовому складу військових частин і підрозділів Збройних сил України та підтримання бойового духу Захисників державного суверенітету та територіальної цілісності України.  

Нагрудним знаком «Знак пошани» нагороджено Любу Шипович – віце-президентку Благодійного фонду «Razom for Ukraine», медаллю «За сприяння Збройним Силам України» – волонтерку київського офісу «Razom for Ukraine» Валерію Голощапову. Також медалями «За сприяння Збройним Силам України» нагороджено волонтерів Благодійного фонду «Допомогти Україні» Олексія Бутенка та Миколу Синицю.

Вручаючи відзнаки, Юлія Лапутіна зазначила, що від початку російської агресії проти України волонтерська спільнота докладає багато зусиль для всебічної підтримки української армії та нашої перемоги.

«Мені дуже приємно вручати ці відзнаки вам, адже це – шана всій волонтерській спільноті! Ви докладаєте неймовірних зусиль для підтримки бойової готовності наших Захисників і Захисниць, забезпечення Збройних сил України. Це – вагома додаткова підтримка для держави. Безмежно вдячні вам! Всі українці разом. Переможемо!», – зазначила очільниця Мінветеранів.

Під час спілкування з волонтерами Юлія Лапутіна також підкреслила, що після перемоги України державна ветеранська політика буде набагато масштабнішою. І наразі Мінветеранів докладає максимум зусиль, щоб зі здобуттям Україною військової перемоги Захисники і Захисниці змогли долучитись до відновлення країни, стати в стрій на економічному фронті.

«Вся наша команда працює над тим, щоб українські Захисники та Захисниці після перемоги України повернулися до мирного життя, отримали від держави належну соціальну підтримку та всі можливості для самореалізації», – наголосила міністр.

Зазначимо, що «Razom for Ukraine», який представляли під час нагородження Люба Шипович та Валерія Голощапова, – це найбільший українсько-американський благодійний фонд, який допомагає Україні ще з часів Революції Гідності. За час активної фази війни волонтери фонду зібрали понад $57 млн. і на сьогоднішній день передали 67 тисяч аптечок для Захисників. Крім цього, закупили засобів зв'язку на $12 млн. та підтримали близько 100 проєктів інших громадських організацій, спрямованих на допомогу постраждалим від війни.

Мінветеранів та «Razom for Ukraine» активно співпрацюють протягом останніх чотирьох років. Основними напрямками співпраці є підтримка підприємницьких ініціатив, сприяння ІТ-освіті, забезпечення засобами тактичної медицини та зв’язку, психологічна підтримка ветеранів тощо.

Нагадаємо, 28 липня у День Української Державності Юлія Лапутіна на Донеччині вручила волонтерам відзнаки від Міністерства оборони України за поданням Мінветеранів.


Related Articles