Юлія Лапутіна у День Української Державності на Донеччині вручила нагороди волонтерам

У День Української Державності, 28 липня, міністр у справах ветеранів України, член Ради національної безпеки і оборони України Юлія Лапутіна вручила волонтерам відзнаки від Міністерства оборони України за поданням Мінветеранів.

Більшість нагороджених волонтерів – зі сходу України. Саме тому міністерка особисто передала їм відомчі нагороди на Донеччині.

"Волонтери – люди, які свідомо віддають все, що у них є, для підтримки армії та переселенців – для нашої перемоги. Це зміцнює стійкість нації та єднає суспільство, – зазначила Юлія Лапутіна. – І дуже символічно, що ми вшановуємо зусилля волонтерів саме у День Української Державності, який цьогоріч відзначаємо вперше. Сьогодні моє серце на Донеччині. Саме ця область для мене в 2014 році стала символом звільненої України. Я вірю, що настане час, коли ми відзначимо День Української Державності у повністю звільнений країни. А наші Захисники і Захисниці не тільки триматимуть зброю в руках, а й стануть Воїнами відновлення".

Міністерка наголосила, що і Захисники, і волонтери є носіями унікальних цінностей української нації – Волі, Гідності, Довіри та Відповідальності.

"Ми як Міністерство у справах ветеранів України розуміємо, що після нашої перемоги кількість ветеранів може бути такою, що вся країна буде вважатися країною Захисників і Захисниць. Тому що кожен робить свій внесок: військові відвойовують наші міста і селища на фронті, волонтери допомагають армії і переселенцям. Люди, які працюють на своїх робочих місцях, – також герої, тому що стримують зниження росту нашої економіки. І тому шана кожному, хто зараз працює на своєму місці", – сказала Юлія Лапутіна.

За активну діяльність з підтримки бойової готовності та забезпечення бойових підрозділів під час російської агресії проти України медалями "За сприяння Збройним Силам України" були нагороджені 15 волонтерів.

Зазначимо, що нагороди волонтерів з Луганщини, які не змогли бути присутніми на заході, передали представникам Луганської обласної військової адміністрації.

Крім цього, Юлія Лапутіна вручила голові Луганської ОВА Сергію Гайдаю коптер для використання у цивільних потребах регіону.

Також під час робочої поїздки до Донеччини Юлія Лапутіна зустрілася з головою Донецької обласної військової адміністрації Павлом Кириленком. Вони обговорили поточну безпекову ситуацію та оборону регіону, який наразі перебуває під щільним вогнем російських окупантів.