У Сумах представники Мінветеранів зустрілися з родинами загиблих Героїв

Керівництво Сумської обласної державної адміністрації та Представники Відділу Міністерства у справах ветеранів у Сумській області зустрілися з родинами військових, які загинули у російсько-українській війні.  

Зустріч розпочалася зі служіння за полеглими захисниками у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного. Після цього родини загиблих відвідали експозицію «Революція Гідності та АТО: сумський вимір» у обласному краєзнавчому музеї, де поділилися спогадами про своїх близьких, поклали квіти до меморіальної експозиції та віддали шану полеглим бійцям хвилиною мовчання.

Також  учасники заходу вшанували пам'ять загиблих воїнів-героїв 27-ої реактивної бригади біля пам'ятного знаку та усіх, хто похований на Алеї Слави центрального кладовища.

Після родини у неофіційній атмосфері поспілкувалися між собою та обговорили з представниками Мінветеранів та Сумської обласної державної адміністрації нагальні потреби у питаннях соціального захисту, зокрема, забезпечення безоплатного перевезення у громадському транспорті, виділення земельних ділянок та юридичну допомогу. Загалом у зустрічі взяли участь понад 90 членів родин загиблих захисників.

Як зазначив начальник Відділу Мінветеранів у Сумській області Микола Бордюгов, комунікація та допомога родинам полеглих Героїв відбувається постійно, однак така масштабна зустріч була проведена вперше.

«Такий формат дає можливість систематизувати проблеми цієї категорії населення. Нам важливо знати проблеми родин героїв, які захищали нашу незалежність, і робити все можливе задля їх вирішення», – наголосив Бордюгов. 

За інформацією Департаменту соціального захисту, у Сумській області зареєстровано 155 загиблих воїнів АТО/ООС, 315 осіб мають статус членів сімей загиблих.