Юлія Лапутіна взяла участь  у відзначенні 7-ї річниці  звільнення  від російської окупації українських міст Краматорськ і Слов’янськ  

Сьогодні  під час робочої поїздки до Донецької області міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна разом з головою ОДА Павлом Кириленком, заступником командувача  об’єднаних сил Віктором Ганущаком та капеланами, відвідали меморіальний комплекс «На горі Карачун», де взяли участь у поминальній літії за загиблими захисниками України.

Міністр поклала квіти до пам’ятного хреста військовослужбовцям, які загинули  під час обстрілу вертольоту  МІ-8 з ворожого ПЗРК  24 червня 2014 року, та пам’ятного знаку усіх загиблих українських героїв, які брали участь у визволенні міст Слов’янська та Краматорська від російських окупаційних військ. 

«У 2014-му році гора Карачун стала історичним символом стійкості, мужності і рішучості Збройних сил України, Національної Гвардії України та добровольчих батальйонів. Тоді, люди із різних регіонів об’єдналися із однією метою – захистити Україну», - зазначила  під час заходів присвячених відзначенню 7-ї річниці  звільнення  від російської окупації міст Краматорськ і Слов’янськ  Юлія Лапутіна.

Міністр також переконана, що російські окупанти не врахували, що українська нація існує у кожному куточку України і Донеччина  - найкращий тому приклад.

«Величезна вдячність мешканцям  Донеччини, які допомагали армії, добровольчим формуванням. Лише єднання  дало нам силу  вигнати агресора зі своєї землі. Захищаючи власну гідність і незалежність, ми вкотре показали всьому світові, що українці – це вільна нація, яка має  громадянську ідентичність і високу національну свідомість», - зазначила Юлія Лапутіна.

Міністр також додала, що це - визначні заходи, які сприяють відновленню нашої громадянської ідентичності, національно патріотичного виховання молоді, вшанування пам’яті наших героїв.

«Сьогодні  ми  живемо у вільній Україні, але це трагедія, що ми досі не звільнили Донеччину і Луганщину, яка в окупації, і Крим. Ми маємо відновити суверенітет і зробити все щоб Україна стала вільною, з тими кордонами з якими була на початку набуття незалежності», - наголосила міністр у справах ветеранів.

«Тоді ці міста мали стратегічне значення для окупантів. Але їх намірам не судилося здійснитися, бо завадили Збройні сили України, добровольчі об’єднання. Ми кожного дня повинні пам’ятати їх подвиг і шанувати героїв. Дякую всім хто захищав і продовжує берегти суверенітет і незалежність нашої держави. Пам’ятаємо про загиблих», - сказав голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

«Цей захід  один із тих прикладів пам’яті і надання  історичної інформації, яка необхідна нашій молоді. Ми маємо бути міцні, берегти свою мову, свою землю і боронити від зазіхань на неї», - сказав заступник командувача  об’єднаних сил Віктор Ганущак.

Related Articles