Юлія Лапутіна вшанувала пам’ять загиблих героїв російсько-української війни на Краснопільському кладовищі

Сьогодні на Дніпропетровщині міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна побувала на  Краснопільському кладовищі. Міністерка  вшанувала пам’ять полеглих захисників на найбільшому у регіоні некрополі, де поховані загиблі герої російсько-української війни. Серед поховань на цвинтарі досі залишається 106 могил, позначених як «Тимчасово невстановлений Захисник України».

- Дуже важливо вшановувати пам'ять наших загиблих захисників. Мене  вразило яким чином це роблять на Дніпропетровщині. На цьому кладовищі поховано багато воїнів, які воювали й загинули за свою країну.  Над  їх могилами  встановлено жовто-блакитні прапори – символ державності України. Це насправді дуже зворушливо. Важливо пам’ятати про них і  бути вдячним за можливість жити у вільній країні, - зазначила Юлія Лапутіна.

Міністерка  поклала квіти до меморіалу.

- Завдяки їхньому внеску в нашу державність, ми зараз можемо жити далі у вільній Україні. Ми вдячні їм за це, але війна продовжується тому потрібно і надалі боротися за звільнення нашої держави від агресора, - додала міністерка.

- Маємо подякувати кожному солдату за те, що захищали і продовжують захищати нашу свободу. Неможливо переоцінити подвиг Героїв, - зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний.

Нагадаємо, що 2020 року Мінветеранів включило в план заходів з відзначення Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність України, пункт щодо забезпечення встановлення малих державних прапорів на могилах загиблих воїнів. Перші прапори в рамках цієї ініціативи встановлено 29 серпня 2020 на могилах захисників України похованих на Лук’янівському кладовищі в Києві.


Related Articles