портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна та посол Франції Етьєн де Понсен домовились про залучення французького досвіду психологічної реабілітації для українських Захисників

опубліковано 28 жовтня 2022 року 12:51


Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела робочу зустріч з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном щодо поглиблення співпраці з розвитку ветеранської політики, зокрема у напрямку психологічної реабілітації ветеранів та членів їхніх родин. Участь у заході також взяв заступник міністра з питань європейської інтеграції Ігор Яременко. 

Юлія Лапутіна привітала Етьєна де Понсена в Мінветеранів та поінформувала про основні напрями роботи під час воєнного стану. Вона наголосила, що наразі Міністерство за повної підтримки Президента України, Уряду, Парламенту впроваджує нову державну ветеранську політику. Серед пріоритетів – створення в Україні системи переходу з військової кар’єри до цивільного життя. Вона включає медичну та психологічну реабілітацію, перекваліфікацію і працевлаштування, соціальну підтримку, житлове забезпечення ветеранів, членів їхніх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць.

Очільниця Мінветеранів розповіла про низку важливих проєктів в галузі медичної та психологічної реабілітації ветеранів, які реалізує Міністерство у межах впровадження нової ветеранської політики. Зокрема, за ініціативи відомства цьогоріч в Україні було максимально спрощено механізм надання психологічної допомоги українським ветеранам та членам їхніх сімей через формування Реєстру медзакладів – постачальників таких послуг. Наразі до нього включено 32 закладів, законтрактованих з Мінветаранів. А послуги з психологічної реабілітації за новим механізмом отримали вже понад 2500 Захисників та Захисниць та їхніх рідних.

Окрему увагу Юлія Лапутіна приділила напрямку підготовки спеціалістів з ментального здоров’я. Вона наголосила, що кількість набувачів послуг з психологічної реабілітації з кожним днем зростатиме. 

“Одним із напрямів є збільшення підготовки українських лікарів, зокрема отримання досвіду від закордонних колег: психологів, психоневрологів, клінічних психологів. Ми також залучаємо підтримку від наших іноземних партнерів”, – зазначила Юлія Лапутіна та запросила посла Франції в Україні долучитися до підтримки проєктів Мінветеранів.

У свою чергу Етьєн де Понсен висловив вдячність Юлії Лапутіній за надану інформацію, запевнив про підтримку України та зацікавленість у співпраці у проєктах Мінветеранів. Зокрема, щодо залучення французького досвіду із психологічної реабілітації військових та підготовки висококласних фахівців із надання належної психологічної підтримки. 

Він зазначив, що Франція має значний досвід роботи з інтеграції учасників бойових дій до цивільного життя. А медична і соціальна допомога, зокрема фізична та психологічна реабілітація, інтегровані у загальнодержавну систему надання послуг. 

“Ми готові поділитися своїм досвідом та плідно співпрацювати з Мінветеранів, щоб українські Воїни отримали якісну медичну та психологічну реабілітацію, успішно інтергувалися до цивільного життя після війни”, – наголосив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен. 

За підсумками зустрічі сторони наголосили про готовність до подальшого діалогу та налагодження співпраці з Мінветеранів у напрямках розвитку державної ветеранської політики.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux