портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна та Міністр Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик обговорили залучення польських інвестицій у будівництво “Бородянка-Центру”

опубліковано 03 лютого 2023 року 13:05

У п'ятницю, 3 лютого, міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела відеоконференцію з Міністром Ради міністрів Республіки Польща Міхалом Дворчиком. Сторони обговорили залучення допомоги від польських партнерів у будівництво сучасного реабілітаційного закладу “Бородянка-Центр”– флагманського проєкту Мінветеранів. Він має постати на місці зруйнованого танковим влучанням російських окупантів Центру соціально-психологічної реабілітації населення у селищі міського типу Бородянка (Київська область).

Участь у відеоконференції також взяли Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Василь Зварич, заступники міністра у справах ветеранів України Ігор Яременко та Євген Котик, очільники профільних підрозділів Міністерства. Захід став продовження попередньої робочої зустрічі Юлії Лапутіної та Міхала Дворчика у серпні минулого року щодо посилення співпраці з ветеранських політик.

Очільниця Мінветеранів презентувала польському колезі візуалізований проєкт майбутнього Центру, ознайомила з його технічними характеристиками та реабілітаційними спроможностями. Цей заклад забезпечуватиме надання комплексних послуг із психосоціального відновлення не лише ветеранам та їхнім сім'ям, а й постраждалому цивільному населенню. І водночас стане науковим майданчиком для дослідження причин та наслідків феномену геноциду українського народу російськими окупантами.

До того ж, відновлення бородянського центру патронує Президент України Володимир Зеленський, який вже віддав на його відбудову сто тисяч доларів – грошову винагороду, яку він отримав разом із Медаллю Свободи, котру вручають в США видатним світовим діячам, зазначила Юлія Лапутіна.

“Ми залучаємо та акумулюємо кошти наших і національних і міжнародних партнерів на цей проєкт, і відкриті для співробітництва з вами, участі польської сторони у відбудові нашого Центру. Маємо амбітну мету – відкрити його до річниці Незалежності України 24 серпня за спільної участі наших президентів та урядів”, – наголосила міністр.

У свою чергу Міхал Дворчик наголосив на зацікавленості польської сторони у посиленні співпраці з Мінветеранів щодо медичної допомоги та психологічної реабілітації ветеранів та їхніх сімей, активній участі у реалізації відповідних проєктів і програм Міністерства. Він зазначив, що його офіс детально вивчить запропонований проєкт відбудови реабілітаційного закладу у Бородянці, щоб визначити необхідну суму коштів для початку будівництва на даному етапі.

“Ми також можемо передати потрібні будівельні матеріали від польских виробників. Крім того, за посередництва одного з наших урядових фондів ми б могли обладнати Центр за сучасними стандартами. Невдовзі ми передамо вам наші пропозиції”, – наголосив Міхал Дворчик.

За підсумками зустрічі сторони домовилися узгодити всі технічні питання щодо залучення польських інвестицій у будівництво “Бородянка-Центру”.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux