Юлія Лапутіна: Роль історичної пам’яті у захисті нацбезпеки - інструмент нашої перемоги над яким мають працювати органи державної влади, історики, громадськість


Про це  міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна заявила під час перебування на горі Карачун, де проходить фестиваль «Донеччина зустрічає своїх захисників».

«Ветерани – захисники України – найкращий приклад  громадянської ідентичності у суспільстві. Найрезультативнішою протидією  гібридній інформаційній війні   -  формування громадянської ідентичності через національну свідомість. Це - правильний шлях яким можна досягти   стійкості в суспільстві», - зазначила Юлія Лапутіна.

Міністр у справах ветеранів переконана, що українська  зброя проти ворога –  історична  правда  і велика любов до своєї країни.

«Сьогодні ми відходимо і ломаємо  радянські стереотипи вшанування пам’яті.  Захисники загинули за Україну. Вони мріяли бачити її вільною, сильною, процвітаючою. Пріоритет Мінветеранів –  розвиток ветерана як активного представника українського   суспільства, який є взірцем  мужності, патріотизму, розвитку громад та України», - зазначила міністр.

Юлія Лапутіна також  відзначила, що  нарешті вперше державна ветеранська  політика прописана  в бюджетній  декларації України. 

Довідково

Фестиваль «Донеччина зустрічає своїх захисників» проходитиме з 3 по 6 липня, на горі Карачун. В рамках фестивалю створена своєрідна платформа для зустрічі та спілкування ветеранів АТО / ООС, волонтерів, людей, які звільняли міста від бойовиків і продовжують захищати Україну зараз. В програмі фестивалю -  історичні лекції, відпрацювання навичок поводження зі зброєю, заняття з самооборони, майстер-клас зі стрільби з лука, заняття з протимінної безпеки, виставка техніки, виступи військовослужбовців і акустичний концерт.