Юлія Лапутіна представила народним депутатам та представникам громадськості звіт про роботу Мінветеранів за період 2021 – 2023 роки

Під час презентації, Міністр у справах ветаранів України представила народним депутатам України загальне бачення інфраструктури державної ветеранської політики, в основі якої лежить людиноцентричність.

Основну увагу Міністр акцентувала на системі переходу від військової служби до цивільного життя, яку розроблено Мінветеранів у співпраці з дотичними міністерствами і відомствами, із залученням кращого світового досвіду та врахуванням українських реалій.

Юлія Лапутіна наголосила, що Міністерство у справах ветеранів України визначено координуючим органом центральної виконавчої влади, який практично реалізує державну ветеранську політику. Тому задля її ефективності на місцях потрібна системність – синергія роботи міністерств і відомств, наших міжнародних партнерів та громадськості.

Приблизно чотири мільйони людей після перемоги України будуть дотичні до ветеранської політики. Тож маємо завчасно готуватися, як на державному рівні так і місцевому, гідно зустріти наших Захисників і Захисниць. Їхні сім'ї, родини полеглих воїнів також потребуватимуть особливої уваги. Робимо все можливе, щоб у цих категорій осіб були дієві інструменти для комфортної реінтеграції і самореалізації у мирному житті”, – зазначила очільниця Мінветеранів.

Юлія Лапутіна також наголосила на важливості пріоритезації державної ветеранської політики, адже йдеться про відновлення людського потенціалу. І це усвідомлення має бути не лише в керівництві держави, а й там, де вона безпосередньо реалізується – в українських громадах.

Стійкість людського потенціалу – це запорука безпеки нашої країни. Людям треба надати все, що допоможе їм інтегруватися в економіку, отримати гідну роботу і заробітну плату”, – сказала міністр.

Related Articles