Юлія Лапутіна: Національна стійкість, міцна взаємодія між громадянським суспільством, армією та міжнародна підтримка дозволяють Україні протистояти гібридній агресії 

Про це заявила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час виступу на Міжнародному симпозіумі з гібридного стримування, в якому взяли участь найкращі дослідники та практики з протидії гібридній війні з України та країн НАТО.

Вона зазначила, що в перші місяці збройної агресії Росії проти України наша держава не була настільки сильною у військовому плані, як зараз. Першими на захист рідної землі стали тисячі воїнів-добровольців, які майже самотужки протистояли гібридній армії агресора. Проте й Росія не очікувала настільки потужній опір українців, не вірила, що ми маємо міцну єдину націю, яка буде захищатися.

«Це була помилка Росії. Вони думали, що у нас не вистачить духу. У нашій ментальності ми не маємо тоталітарної структури. Свого часу ми всі за покликом серця вийшли Майдан, аби підтримати Революцію Гідності, бо розуміли, що наша гідність, наша свобода знаходиться під загрозою. Так, на перших етапах АТО було дуже складно. Незважаючи на все, нам вдалося скоординувати наші операції. Завдяки єдності громадянського суспільства, волонтерів, міцному зв’язку та інтуїтивній взаємодії  між силами оборони та багатосторонній міжнародній підтримці ми вистояли та продовжуємо протистояти гібридній агресії», - сказала Юлія Лапутіна.

Очільниця Мінветеранів також наголосила, що за сім років російсько-української війни наша країна стала значно краще інформативно та аналітично підготовленою для противаги гібридній загрозі завдяки практичному досвіду та допомозі міжнародних партнерів.

«Ми взяли на озброєння та активно використовуємо різні засоби та інструменти, стали більш освіченими, провели багато тренінгів, організованих країнами НАТО. Ми вдячні Альянсу та всім міжнародним експертним установам за надану допомогу Україні», - сказала Юлія Лапутіна.

Related Articles