«Військове мистецтво» росії – це фейк і бульбашка: інтерв’ю Юлії Лапутної у Харкові

«росія зараз як поранений звір, що починає хапатися за усе, що можливо. Вони нас хочуть залякати бомбами та несистемними обстрілами. Їхнє «військове мистецтво» – це фейк і бульбашка, яку роздували протягом багатьох років […] Жодної перемоги у цій війні росія не має – перемагає тільки Україна. Але нам дуже шкода наших людей, яких ми втрачаємо: і цивільних, і військових», – говорить міністр у справах ветеранів України, член Ради національної безпеки і оборони України Юлія Лапутіна.

Під час робочого візиту до Харкова міністр дала інтерв’ю виданню НВ.  

Юлія Лапутіна розповіла, що після перемоги кількість ветеранів в Україні значно збільшиться. Тому вже зараз Міністерство працює над тим, щоб кардинально реформувати підходи до соціальних гарантій Захисникам, їхнім родинам та сім’ям полеглих Воїнів.

«Ми вже зробили декілька змін у законодавстві разом із народними депутатами. На вимогу членів родин загиблих героїв у базовий закон стосовно соціального захисту військовослужбовців внесені зміни і доповнено поняттями «член родини загиблого Захисника чи Захисниці України». Це дає можливість отримати усі соцгарантії, які за цим є, – пояснила міністр. – На перспективу ми вже працюємо із Міністерством соціальної політики, Міністерством охорони здоров’я, щоб кардинально реформувати підходи до соціальних гарантій для захисників і захисниць України, з урахуванням того, що це люди віком від 18 до 65 років. Коли вони прийдуть після перемоги до своїх громад, то будуть соціально активними. Треба надати можливості для підтримки розвитку власного бізнесу, і, можливо, ініціативи, які можна підтримати на рівні громади. Ми маємо надати можливість ветеранам працювати, тим самим підтримувати свою родину і Україну».

Повне інтерв’ю – нижче.

Related Articles