В рамках першої стратегічної зустрічі у Ветеран Хаб, учасники, обговорили головні її тези

У російсько-українській війні загинуло уже більше 5 тис українських військових. Проект Що таке пам'ятати, який Studena NGO втілює у партнерстві з Мінветеранів та Український інститут національної пам'яті шукає відповіді на питання як ми, як суспільство, маємо віддати гідну шану загиблим героям.

В рамках першої стратегічної зустрічі, яка відбулась 18 лютого у Ветеран Хаб, учасники, серед яких був заступник Міністра Мінветеранів Олександр Терещенко обговорили концепцію вшанування пам’яті, виклики з якими викликами стикаються сім’ї загиблих та суспільство в цілому у процесі коммеморації наших героїв.

Головні озвучені тези:
Гідне вшанування пам’яті важливе для того, щоб ми розуміли, що наша свобода оплачена життями найкращих громадян;
- Загиблих військових потрібно вшановувати не як жертв, а як героїв. Ці люди абсолютно свідомо зробили свій вибір, вони не жертви обставин, їхня любов до своєї землі була сильніша, ніж смерть;
Говорячи про наших Героїв, ми маємо прямо говорити хто їх убив. Говорячи про втрати, але замовчуючи той факт хто є агресором, ми допомагаємо агресору уникнути покарання;
- Вшанування пам’яті – тема надзвичайно болюча, але не уникаючи її, ми даємо собі шанс зустрітись з реальністю та прийняти її.

Related Articles