Увага, опитування!

Після перемоги кількість ветеранів та членів їхніх сімей збільшиться до 5 мільйонів осіб.

Перед мобілізованими бійцями постануть питання:

❓ Як ветеранам заробляти на життя

❓ Як найбільш ефективно суспільство може використати їхній людський потенціал

❓ Як найефективніше повернути ветеранів до цивільного життя

Один із шляхів вирішення цих проблем: створення найсприятливіших умов для залучення ветеранів війни до фермерства.

Така практика широко застосовується у цілому світі.  

Наприклад, у США цей напрям роботи вважають настільки серйозним, що у тамтешньому міністерстві сільського господарства  запроваджена посада Military veterans agricultural liaison, що можна перекласти як «Посередник між аграрним бізнесом та військовими ветеранами».

Адже передбачене Законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва – це можливість розпочати власну справу. Такі ділянки могли б стати основою сімейного фермерства, сприяти соціалізації ветеранів, вирішенню їх соціально-економічних проблем.

Але,  на жаль, через недостатність ресурсів, навичок фермерства, більшість виділених ділянок ветеранами продається.

Тому Міністерство спільно з громадським сектором започатковує цілий цикл опитувань, мета яких  - виявлення ветеранів і ветеранок,  зацікавлених у створенні та розбудові сімейних фермерських господарств.

✅  Анкета для заповнення розміщена за посиланням ⤵

https://forms.gle/7PXJQFy2xHjCKmaSA

Щоб охопити опитуванням якомога більшу кількість людей, звертаємося до  ветеранських організацій: станьте партнерами «Школи сімейного фермерства», розкажіть  про неї ветеранам і ветеранкам, які зацікавлені працювати на землі, із користю для себе піднімаючи сільське господарство країни після нашої Перемоги.

Міністерство у справах ветеранів України виступає інформаційним партнером проєкту "Школа сімейного фермерства для ветеранів", який втілюється Всеукраїнська громадська організація "Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України" завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX, за підтримки Державного департаменту США. Це дасть можливість відібрати осіб, які які зацікавлені у створенні та розбудові сімейних фермерських господарств для наданням їм подальшого інформаційно-консультаційного супроводу і навчання основам фермерства і кооперації.

Related Articles