Український ветеранський фонд Мінветеранів розпочав серію благодійних заходів у США

Український ветеранський фонд – державна установа, що діє при Міністерстві у справах ветеранів України, провів два благодійних заходи у Сполучених Штатах Америки. Події були присвячені роковинам повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року.

У заходах взяли участь Дмитро “Орест” Козацький, Генеральний консул України в Сан-Франциско Дмитро Кушнерук та Виконавча директорка Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова. Заходи відбулися в містах Маямі та Лос-Анджелес. Організатори благодійних подій збирали кошти на проєкти для дітей ветеранів.

“Нині ми отримуємо підтримку на всіх рівнях й це дуже важливо для нас. Пишаємось, що можемо організовувати проєкти, які залучають не лише кошти, а й громадян інших країн. Адже війна з росією за сенси нікуди не зникає. Маємо перемогти їх і в цьому. Наступний захід у Вашингтоні (США) за участі Мінветеранів и та Українського ветеранського фонду планується 20 квітня”, — каже міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

“Рік тому, напередодні вторгнення, був створений Український ветеранський фонд. Планували опікуватися приблизно 500 тисячами ветеранів. Але через вторгнення тисячі цивільних приєдналися до оборони. Зараз понад 1,2 мільйона людей на службі. Незабаром вони повернуться до цивільного життя. Маємо гарантувати, що всі ветерани, їхні сім’ї та родини полеглих отримають доступ до послуг та можливостей.

А зараз хочу сказати про тих, хто платить найдорожчу ціну: діти ветеранів та полеглих. Вони є причиною нашої сьогоднішньої зустрічі. Збираємо кошти на їхню підтримку. Наш світ маленьких героїв. Наше майбутнє. Наша гордість”, — виступила з промовою Виконавча директорка Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова.

Гості мали нагоду послухати концертну програму, переглянути виставку артефактів війни. По завершенню заходів відбулися аукціони, на яких розігрувалися пам’ятні лоти. Найбільший ажіотаж серед гостей викликала фотографія Дмитра Козацького з “Азовсталі”. На торгах вдалося залучити близько 500 тисяч  гривень на проєкти для підтримки дітей ветеранів.

“Майже у кожного в телефоні є контакт, який більше не відповість. Однак в нас залишились дружини, чоловіки, брати й сестри наших полеглих побратимів, яким потрібно допомогти пройти цей найскладніший етап їх життя. Впевнений, що серед вас, або ваших близьких є ветерани й ви, як ніхто розумієте про важливість підтримки ветеранів та їхніх сімей, — підкреслив Дмитро “Орест” Козацький. — Сьогодні ви можете допомогти нашим, українським родинам. Добро завжди повертається сторицею, і з такою кількістю допомоги та відкритих сердець я вірю, що в Америки буде дуже щасливе майбутнє”.



Related Articles