портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Рівному Мінветеранів та міська влада домовилися про відкриття “єдиного вікна” адміністративних послуг для ветеранів

опубліковано 23 листопада 2022 року 14:32


У місті Рівне реалізовуватиметься пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів України “Адмінсервіс “Ветеран”, що має спростити надання адміністративних послуг ветеранам та членам їхніх сімей. 

Про це йшлося під час робочої зустрічі представників Міністерства та керівництва міста.

Участь у заході від Мінветеранів взяли генеральний директор Директорату соціального захисту Руслан Приходько та заступник генерального директора Директорату – керівник експертної групи з надання статусів Директорату соціального захисту Руслан Кучук, міський голова міста Рівне Олександр Третяк, заступник міського голови Марина Кузмічова, очільники департаменту цифрової трансформації та забезпечення надання адміністративних послуг і департаменту соціальної політики, представники Центру надання адміністративних послуг у місті Рівному, представники ветеранської спільноти. 

Сторони відпрацювали практичний механізм реалізації у місті “Адмінсервісу “Ветеран”, як сучасної системи обслуговування ветеранів, членів їхніх сімей та родин полеглих Воїнів. Вона надасть можливість швидко та зручно отримувати належні адміністративні послуги в режимі “єдиного вікна”.

“На базі ЦНАПу створюється “єдине вікно” для ветеранів до роботи в якому залучаються працівники, які пройшли навчання та обізнані у соціальних гарантіях, правах та можливостях ветеранів, – зазначив Руслан Приходько. – При зверненні до “єдиного вікна” ветерани та члени їхніх родин можуть отримати консультацію щодо належних соціальних гарантій, про їхні права та можливості, подати заяву та основні документи для їх отримання, а всі необхідні довідки запитуються спеціалістом “єдиного вікна” у відповідних реєстрах, або органах та долучаються до заяви автоматично”. 

“За потреби до прийому залучаються інші спеціалісти, проводяться консультації з експертами у відповідних сферах, зокрема, медичній, освітній (запис дітей до дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, позашкільних закладів), сфері психологічної підтримки через Центри соціальних служб та служби у справах дітей, безоплатної вторинної правової допомоги, земельних та містобудівних питаннях, реєстрації бізнесу та майна, працевлаштуванні, різних видах реабілітації тощо”, – розповів Руслан Кучук. 

Як наголосив Руслан Приходько, впровадження і у подальшому масштабування “Адмінсервісу “Ветеран” зменшить бюрократичні процедури, налагодить міжвідомчу співпрацю та комунікації всіх стейкхолдерів, що беруть участь у реалізації ветеранської політики. 

Крім того, проєкт сприятиме підвищенню ефективності адміністрування прав та можливостей ветеранів, створенню сприятливого, доброзичливого мікроклімату для обслуговування наших Захисників та Захисниць, членів сімей полеглих воїнів. 

“Всі послуги і пільги для ветеранів та членів їхніх сімей повинні мати дві точки входу: Дія і ЦНАП. Саме до цього і будемо рухатися! Коли наші Захисники повернуться, вони повинні відчувати, що потрібні тут. Рівне зацікавлене в реалізації такого важливого і необхідного проекту, тож задачі поставлені – попереду їх реалізація”, – наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк. 

За результатами зустрічі сторони домовились про подальшу тісну співпрацю та спільну взаємодію з Мінветеранів на всіх рівнях впровадження проєкту “Адмінсервіс “Ветеран” у місті Рівне. 

Детальніше про захід - у відео нижче




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux