Створення у Мінветеранів Директорату формування громадянської ідентичності та ветеранського розвитку – вимога часу

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна переконана, що лише змінивши підходи, відійшовши від пострадянського формату вшанування пам’яті можна формувати  громадянську ідентичність, пронизану поняттями -  пам'ять, повага та ветеранський розвиток.

Під час зустрічі з ветеранськими громадськими організаціями Донеччини міністр вкотре наголосила, що саме ветерани є провідниками ідеї національної ідентичності і  структурний підрозділ міністерства  має  змінити назву на Директорат формування громадянської ідентичності та ветеранського розвитку, і реалізовувати   політику розвитку та єднання.  

«Сьогодні ми маємо не лише вшановувати пам'ять загиблих воїнів, а  й розвивати Україну, за яку наші захисники віддали життя. Це - наш обв’язок перед ними, продовжити їх справу і все робити для розвитку та процвітання України»,- сказала Юлія Лапутіна.

Міністр також наголосила, що ветерани - активні представники суспільства, які беруть участь у розвитку своїх громад, активно створюють ветеранський бізнес. Серед  ветеранської спільноти багато докторів наук, політологів, істориків, бібліотекарів. Це дуже потужна сила, яка може  протидіяти російській інформаційній агресії та укріпленню українського державотворення.

«Наразі в міністерстві є  Директорат вшанування пам’яті та створення позитивного образу ветерана, який буде змінено у  Директорат формування громадянської ідентичності та ветеранського розвитку. Хочу наголосити, це – не просто зміна назви, це – зміна суті, підходів до реалізації державної ветеранської політики. Нинішні ветерани формують громадянську ідентичність українців.  А це  вже  питання національної безпеки України», - сказала Юлія Лапутіна.

Related Articles