Сергій Бессараб провів онлайн зустріч з Радою родин загиблих

Під час зустрічі, яка відбулася за участі обласних представників  Ради родин загиблих України,  обговорили питання соціального  захисту родин загиблих захисників України.

Окремо, було підняте питання щодо пенсійного забезпечення членів сімей загиблих.

Запрошена на зустріч заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко відповіла на запитання родин загиблих, щодо їх прав на пенсійне забезпечення та роз’яснила існуючу  на даний час ситуацію  щодо перерахунку пенсії у  зв'язку з підвищенням грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців.

Також представниками Ради родин загиблих було підняте питання щодо збільшення доплати до пенсії по втраті годувальника та перерахунку раніше призначеної одноразової грошової допомоги родинам загиблих.

За словами міністра у справах ветеранів України Сергія Бессараба, вирішення цього питання, потребує детального вивчення та залучення до цього процесу відповідальних за ці процеси органів державної влади.

Тому,  було прийнято рішення організувати робочу групу, у складі представників Мінветеранів, Мінсоцполітики, Пенсійного фонду України та Ради родин загиблих, яка працюватиме над вирішенням питань щодо пенсійного забезпечення родин загиблих захисників.  

Крім того, обговорили питання  вшанування та проведення цього року Дня пам’яті.

Сергій Бессараб повідомив, що Міністерством спільно з Радою родин загиблих, Громадською радою, Радою ветеранів при Мінветеранів, іншими центральними органами виконавчої влади розроблено проєкт розпорядження КМУ щодо  відзначення у 2020 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Проєкт підготовлено з метою формування в українському суспільстві традицій відзначення Дня пам’яті захисників України, патріотичного виховання молоді, сприяння усвідомленню українським суспільством ціни незалежності нашої держави, наразі  винесений на громадське обговорення.

Окрім того, утворена  робоча група з підготовки  відзначення Дня пам’яті захисників України, до складу якої входить і представник Ради родин загиблих.  

За словами міністра, вже наступного тижня плануються  проведення перших зборів групи.

Також домовилися вивчити можливість організації  приїзду членів сімей загиблих захисників України до місць вшанування пам’яті 29 серпня, в  День  пам’яті  захисників України.

Related Articles