портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочалося приймання заяв для участі в установчих зборах Громадської ради при Мінветеранів

опубліковано 08 січня 2019 року 09:00

Проведення установчих зборів Громадської ради при Мінветеранів відбудеться о 10:00 28 лютого 2019 р. за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 30/1 (Центральний будинок офіцерів Збройних сил України).

Запрошуємо стати учасниками установчих зборів Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України представників громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, недержавних засобів масової інформації (далі – інститути громадянського суспільства), які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України у сфері, що пов’язана з діяльністю Мінветеранів, та в статуті (положенні) яких визначені відповідні цілі й завдання діяльності. Сфера діяльності та завдання Мінветеранів визначені Положенням про Міністерство у справах ветеранів України.

Проведення установчих зборів Громадської ради при Мінветеранів відбудеться о 10:00 28 лютого 2019 р. за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 30/1 (Центральний будинок офіцерів Збройних сил України).

Для участі в установчих зборах Громадської ради при Мінветеранів необхідно подати до ініціативної групи заяву у довільній формі, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви обов’язково додаються:

  • рішення, прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради;
  • біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації;
  • копія виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій та витяг зі статуту (положення) інституту громадянського суспільства щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку;
  • інформація про отримання інститутом громадянського суспільства, як власником бази персональних даних його членів, згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних;
  • інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання інститутом громадянського суспільства відповідному органу письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості тощо) протягом року до дня подання заяви (у разі, коли інститут громадянського суспільства працює менш ніж рік – за період діяльності);
  • відомості про місцеперебування та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону.

Рекомендуємо додати до заяви:

  • кольорове фото в електронній формі (розміром не менше 300х300 точок), гіперпосилання на сторінку кандидата в соціальних мережах (за наявності), гіперпосилання на сторінку з інформацією про кандидата на веб-сайті інституту громадянського суспільства (за наявності);
    • мотиваційний лист, в якому викладаються мотиви бути обраним до складу Громадської ради та напрями діяльності у її складі;
    • податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій за останній рік (з відміткою податкової або квитанцією, що підтверджує подання звітності);
  • посилання на офіційний веб-сайт інституту громадянського суспільства та офіційної сторінки в соціальних мережах (за наявності).

Приклади підготовки документів

Документи подаються з 8 січня до 28 січня 2019 року в електронній ТА друкованій формі:

  • Заява та всі документи, що додаються до неї, подаються в електронній формі (скан-копії в PDF) через онлайн-форму за посиланням
  • обов’язково друковані оригінали документів надаються ініціативній групі в робочі дні та до 16:00 28 січня 2019 року
  • особисто за адресою 01001, м. Київ, пров. Музейний, 12, 4 поверх (документи подаються в папці-швидкозшивачі)
  • або
  • поштою (за адресою: 01001, м. Київ, пров. Музейний, 12, Міністерство у справах ветеранів України з поміткою «для ініціативної групи». Поштові відправлення за власний рахунок. Рекомендовано лист з описом вкладення).

Відповідальність за правдивість поданих даних несуть інститут громадянського суспільства та кандидат.

Заява кожного інституту громадянського суспільства реєструється у журналі обліку документів ініціативної групи та видається довідка про отримання заяви з реєстраційним номером та описом документів.

Відповідальна особа за приймання документів — Стеценко Юрій Павлович

Контакти: електронна пошта – Stetsenkoyurakiev@gmail.com, тел. – 063-226-10-44, 098-398-91-31.

Порядок розгляду поданих документів та підстави для відмови представнику інституту громадянського суспільства визначаються згідно з Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 р. № 996.

Порядок проведення установчих зборів

Установчі збори Громадської ради при Мінветеранів є публічним відкритим заходом. Учасники установчих зборів можуть вести аудіо-, фото- та відеофіксацію, вільно зберігати та поширювати цю інформацію, вести трансляцію установчих зборів.

Реєстрація представників інститутів громадянського суспільства – учасників установчих зборів: 28 лютого 2019 року з 09:30 по 10:00 (м. Київ, вул. М. Грушевського, 30/1 (Центральний будинок офіцерів Збройних сил України).

Початок установчих зборів о 10:00.

Організовує реєстрацію представників інститутів громадянського суспільства – учасників установчих зборів, відповідальна особа, визначена ініціативною групою. Реєстрації підлягають особи, які були в установленому порядку висунуті від інститутів громадянського суспільства для участі в установчих зборах та включені ініціативною групою до списку кандидатів до складу Громадської ради, які братимуть участь в установчих зборах. Реєстрація здійснюється за документами, що посвідчують особу (паспорт громадянина України, посвідчення водія тощо).

Під час реєстрації учаснику установчих зборів, видається мандат для участі в установчих зборах та інші документи, визначені ініціативною групою. По закінченню реєстрації визначена ініціативною групою відповідальна особа складає реєстр учасників установчих зборів.

Проведення установчих зборів відкриває уповноважений представник ініціативної групи, також слово надається присутньому представнику Мінветеранів. Зачитується цей порядок проведення установчих зборів, результати реєстрації.

Шляхом особистого відкритого голосування мандатами учасників установчих зборів, зі складу учасників установчих зборів обирається лічильна комісія у складі 5 осіб, голова установчих зборів, секретар установчих зборів, визначається кількісний склад Громадської ради, що не може становити більш як 35 осіб.

Формування складу Громадської ради проводиться шляхом рейтингового Інтернет-голосування громадян, які проживають на території України, за осіб, які особисто присутні на установчих зборах, кандидатури яких внесені інститутами громадянського суспільства.

Рейтингове Інтернет-голосування проводиться протягом двадцяти чотирьох годин у мережі Інтернет на офіційному веб-сайті Мінветеранів. Будь-який громадянин, який проживає на території України, може взяти участь у рейтинговому голосуванні. Під час участі в рейтинговому голосуванні громадянин може проголосувати за одного або декількох кандидатів, але не більше ніж визначений кількісний склад громадської ради.

Під час проведення рейтингового Інтернет-голосування в установчих зборах оголошується перерва на строк не більше 10 робочих днів для проведення голосування та встановлення результатів. Після перерви лічильна комісія доповідає про результати рейтингового Інтернет-голосування. Обраними до складу Громадської ради за результатами рейтингового Інтернет-голосування вважаються кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів.

Рішення установчих зборів оформлюється протоколом, який складається протягом трьох робочих днів з моменту проведення установчих зборів, підписується головою та секретарем установчих зборів і подається до Мінветеранів.

Протокол №1 засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України від 28 грудня 2018 р.

Додаток 1 до Протоколу. Реєстр присутніх на засіданні ІГ

Ініціативна група з підготовки установчих зборів Громадської ради при Мінветеранів

Довідково:

1. З метою уникнення непорозумінь, перед тим як почати оформлювати заяву до ініціативної групи, бажано перевірити відповідність інститутів громадянського суспільства та делегованого ним представника вимогам, встановленим пунктами 6, 7 та 8 Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 р. № 996 (далі – Типове положення).

2. Підставами для відмови представнику інституту громадянського суспільства в участі в установчих зборах, відповідно до пункту 8 Типового положення можуть бути одна з таких причин:

  • невідповідність документів, поданих інститутом громадянського суспільства, вимогам цього Типового положення;
  • неусунення інститутом громадянського суспільства невідповідності поданих документів вимогам, встановленим цим Типовим положенням, у строк, визначений абзацом шістнадцятим пункту 8 Типового положення;
  • невідповідність інституту громадянського суспільства або делегованого ним представника вимогам, встановленим пунктом 6 цього Типового положення;
  • неправдивість інформації, що міститься в документах, поданих для участі в установчих зборах;
  • відмова інституту громадянського суспільства від участі в установчих зборах шляхом надсилання ініціативній групі офіційного листа;
  • перебування інституту громадянського суспільства, який делегував свого представника для участі в установчих зборах, у процесі припинення.
Більше за темою
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux