Підготовчий табір "Ігор Нескорених» дозволив спрацюватись учасникам та тренерам та визначити подальшу програму тренувань

Протягом тижня, коли відбувався підготовчий табір, члени Національної збірної отримали нові навички та стимули. Разом із командою тренерів розробили програму тренувань.
"Я втішений, як пройшов перший тренувальний збір. Адже задоволений роботою, як членів збірної, так і команди тренерів. Всі тренери, люди зі спорту, - висококваліфіковані професіонали своєї справи. Команда бійців та тренерів об’єднала свої зусилля. Найголовніше для нас - це єдність та акумуляція наших зусиль. Будьмо сильними!", - розповів головний тренер збірної України "Ігор Нескорених" Сергій Конюшок.

Підготовчий табір збірної розпочався 20 листопада, за видами спорту: стрільба з лука, ролейний велосипед, пауерліфтинг, штовхання ядра, веслування на тренажері, велоспорт сидячи та біг на візках. За цей тиждень члени команди провели низку занять за обраними видами спорту, а також відвідуватимуть заняття з англійської та працюватимуть з психологом.

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Гаврилюк (Оксана Коляда) зазначила важливість популяризації "Ігор Нескорених" в Україні привітала членів збірної та побажала сил в подальшій підготовці.
"Попереду на вас чекає потужна робота, тому бажаю вам сил і терпіння. Ви вже є переможцями. Далі непростий шлях тренувань та підготовки. Будьте прикладом для інших, незважаючи ні на що! Успіхів вам!", - побажала збірній Нескорених Оксана Коляда.

Після табору кожен з учасників збірної продовжить тренування за індивідуальним планом.

"Ми хочемо бути прикладом для інших поранених бійців. За нами країна, родина, друзі та побратими! Дякуємо за підтримку!", - розповів представник збірної Артем Лукашук.

Про важливість проведення «Ігор Нескорених» також наголосила Директор Центру стратегічних комунікацій Stratcom Ukraine Oksana Horbach.
"Ми прокладаємо шлях адаптивного спорту в Україні. Наступного року ми запросили двох тренерів з націй Invictus Games: Team Ukraine з таких напрямів спорту, як волейбол сидячи, біг на візках, адаптивне веслування на тренажерах та велоспорт сидячи. Наша мета - підвищити рівень тренерської підготовки української збірної з цих видів спорту, а також передати досвід провідних націй нашим тренерам та ветеранам", - зазначила Оксана Горбач.

В останній день зборів команди "Ігор Нескорених" відбулось відкрите тренування збірної та організаторів партнерів проєкту.

Кульмінацією підготовки української збірної, яка триватиме 5 місяців, стане виступ на міжнародних Іграх Нескорених 2020 в Гаазі 9-16 травня.

Команда проєкту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови. Цього року підготовка та проведення "Ігор Нескорених" в Україні та участь команди у міжнародних змаганнях в Гаазі в 2020 році передбачені в бюджеті, а отже мають фінансову підтримку держави, як один з заходів психологічної та фізичної реабілітації ветеранів.