портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перший заступник міністра Олександр Порхун вручив державні нагороди та відомчі відзнаки Захисникам, які отримали поранення

опубліковано 26 травня 2022 року 18:50

У четвер, 26 травня, у будівлі Міністерства у справах ветеранів України перший заступник міністра, Герой України Олександр Порхун вручив державні нагороди – ордени “За заслуги” ІІІ ступеня та відомчі відзнаки Міністерства оборони України – медалі “За поранення” – колишнім військовослужбовцям, які отримали поранення під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Зазначимо, що 22 січня 2022 року був підписаний Указ Президента України №26/2022 “Про відзначення державними нагородами України”.

Відповідно до нього за значні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, мужність, виявлену під час бойових дій, зразкове виконання військового і службового обов’язку, багаторічну сумлінну працю орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагороджено Олександра Зозуляка

Олександр брав участь в антитерористичній операції у 2014-2015 роках у складі окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України. У 2015 році внаслідок наїзду ворожого танка отримав комбіновану травму. Учасник і переможець національних змагань “Ігор Нескоренихˮ у 2017-2018 роках з велоспорту та веслування на тренажері, срібний призер 2020-2021 років по стрільбі з лука. Срібний призер Invictus Games у Сіднеї (Австралія) 2018 року в індивідуальній стрільбі з лука. Продовжує активно займатися спортом, є членом збірної України серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагороджено Сергія Шимчака. Військовий захищав Луганську область у 2014-2015 роках у складі 3-го окремого мотопіхотного батальйону “Воляˮ Збройних сил України. Сергій – неодноразовий переможець національних змагань “Ігор Нескорених” з 2017 року. Учасник міжнародних змагань, Кубків Європи та Чемпіонату Світу зі стрільби з лука у складі Національної паралімпійської збірної України зі стрільби з лука, чемпіон України зі стрільби з лука серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Переможець Invictus Games у Сіднеї (Австралія) 2018 року зі стрільби з лука. Веде громадську діяльність, пов'язану із захистом прав ветеранів та учасників АТО/ООС у Львівській області, популяризує спорт, як один із видів психологічної та фізичної реабілітації. 

Відповідно до наказу Міністра оборони України №41 від 7.02.2022 року за особисту мужність та героїзм, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя відомчою відзнакою Міністерства оборони України – медаллю “За поранення” нагороджено Євгенія Бурлю – колишнього військовослужбовця 12-го окремого мотопіхотного батальйону “Київ” Сухопутних військ Збройних сил України. Євгеній отримав поранення у 2017 році, виконуючи бойове завдання. 


Медаллю “За поранення” нагороджено В’ячеслава Сотникова – колишнього військовослужбовця 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ Збройних сил України. В’ячеслав отримав поранення у 2015 році під час виконання службових обов’язків в районі проведення АТО. 


Медаллю “За поранення” нагороджено Олександра Кіреєва – колишнього військовослужбовця  95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Олександр отримав поранення у 2018 році, виконуючи бойове завдання на сході України. 


Медаллю “За поранення” нагороджено Сергія Петрова – колишнього військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України. Сергій отримав поранення у 2015 році в районі проведення АТО, виконуючи бойовий обов’язок. 


«Дякуємо вам за ваш неоціненний особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність і самовідданість у захисті територіальної цілісності та суверенітету нашої країни. Ви всі – справжні Герої», – звернувся Олександр Порхун до Захисників під час вручення державних нагород та відомчих відзнак.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux