Перший благодійний аукціон творчих робіт ветеранів зібрав десятки небайдужих киян

У Клубі Кабінету міністрів України відбувся перший національний аукціон ветеранських мистецьких виробів, організований громадською організацією «Спілка Учасників, Ветеранів, Інвалідів АТО та бойових дій» («СУВІАТО») за сприяння Міністерства у справах ветеранів України та Печерської районної державної адміністрації.

Захід розпочався з виставки творчих робіт Захисників і Захисниць, створених їхніми руками. Кожен учасник мав змогу познайомитися з роботами ветеранів, а також особисто поспілкуватися з авторами. Були презентовані ювелірні прикраси, художні полотна, унікальні металеві вироби стилю стімпанк, ляльки в стилі реборн та інші цінні вироби талановитих Захисників.

Ветеранів-майстрів, організаторів та учасників благодійного аукціону привітав генеральний директор Директорату громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Міністерства у справах ветеранів України Руслан Приходько.

«Пишаюся брати участь у цьому заході та гордий особисто познайомитися із надзвичайно талановитими людьми та Захисниками України, тому вдячний за ваше мистецтво. Завдяки таким заходам, завдяки бренду «Створено Захисниками» ми вже популяризуємо вашу творчість. І спільними зусиллями маємо надалі сприяти розвитку подібних ветеранських майстерень, – наголосив Руслан Приходько. – Ви – приклад успішних ветеранів, які не тільки реалізовуються в мирному житті, але і надихають своєю творчістю всю країну».

Гостям заходу розповіли історію кожного з авторів-Захисників, а також вручили ветеранам пам`ятні відзнаки. Після урочистостей розпочався безпосередньо аукціон, який проходив у закритому форматі. У ролі аукціоніста виступив екс-військовий та член ГО «СУВІАТО» Ігор Щербаков.

Вартість лотів вагалася від двох тисяч гривень до п`яти тисяч доларів. Виручені на аукціоні гроші будуть спрямовані на розвиток ветеранських художніх бізнесів. Найбільша конкуренція в торгах точилася навколо ювелірних прикрас ветеранки бойових дій Ірини Цвілої.