Мінветеранів та Університет банківської справи підписали угоду про співпрацю

Заступник міністра у справах ветеранів України Ігор Безкаравайний та ректор львівського Університету банківської справи Анжела Кузнєцова підписали угоду про взаємодію та співпрацю. 

Мета – об’єднати зусилля над створенням умов для підвищення конкурентоспроможності ветеранів на ринку праці після звільнення з військової служби.

За словами Ігоря Безкаравайного, необхідність зміни професії для військових, які звільняються зі служби, на даний час є дуже чутливою темою для ветеранів.

–  Людина виходить і  не знає, що робити далі. Тому дуже важливо своєчасно надати  підтримку і створити доступні  умови  для  перекваліфікації. Можливість обрати привабливу спеціальність,  пройти навчання за нею та отримати допомогу у працевлаштуванні, це якраз той момент, який призведе до швидшої реадаптації ветерана, – зазначив Ігор Безкаравайний.

 Університет банківської справи займається професійною підготовкою працівників банківської галузі, сфери страхування, бухгалтерського обліку, економіки, економічної кібербезпеки.  На даний час у ньому навчається 10 учасників АТО та 16 дітей учасників АТО/ООС.

– У нашому закладі також можна пройти перепідготовку або підвищити кваліфікаційний рівень для працівників фінансового ринку. Ми намагаємося максимально допомогти ветеранам, особливо якщо вони учасники бойових дій, у реалізації наданих ним законом прав. Також щороку університет направляє студентів кожного курсу на практику до різноманітних фінансових установ, з якими у нас укладені відповідні угоди. Це дає можливість вже до випуску підібрати собі привабливу роботу за наявності бажання, успішного навчання та  продемонстрованих, під час практики, вмінь. Більше, ніж 94 відсотки наших студентів працевлаштовуються по закінченню навчання, – своєю чергою зазначила  Анжела Кузнєцова.