портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мінветеранів співпрацюватиме з ізраїльськими експертами у створенні інноваційної системи медичної і психологічної системи реабілітації Захисників

опубліковано 06 січня 2022 року 09:06

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна взяла участь в онлайн-зустрічі з делегацією експертів Держави Ізраїль щодо двосторонньої співпраці у напрямку медичної допомоги і психологічної реабілітації українських Захисників та впровадження відповідних ветеранських програм.

Під час зустрічі, зокрема, обговорювалися можливості залучення ізраїльського досвіду та експертів під час створення в Україні інноваційної системи медичної і психологічної системи реабілітації та допомоги ветеранам, постраждалим учасникам Революції Гідності, родинам загиблих військових, що є одним із головних пріоритетів діяльності Мінветеранів на 2022 рік. 

Участь у зустрічі від ізраїльської сторони взяли заступник Посла Ізраїлю в Україні Йоав Бистрицький, лікар-міжнародний експерт з питань громадського здоров'я та професор епідеміології Ітамар Гротто, експерт з питань розвитку бізнесу, PR та міжнародних відносин Шломі Варійт. Мінветеранів представляли заступники міністра у справах ветеранів України Олексій Ілляшенко та Інна Драганчук, а також керівники профільних підрозділів.

Юлія Лапутіна наголосила, що за ініціативою Президента України у всіх областях до 2023 року будуть створені сучасні реабілітаційні центри, де надаватимуть послуги військовослужбовцям і ветеранам. Наразі Міністерство розробляє механізм, який дозволить зібрати кращі практики, напрацьовані у всіх відомствах та на місцях, а також міжнародний досвід, і перетворити їх на сучасну державну систему. Крім того, за підтримки міжнародних партнерів планується створити багатофункціональний центр для ветеранів за унікальним проєктом.

Зазначимо, що розвиток системи реабілітаційної допомоги є одним з пріоритетних завдань Уряду на наступний рік. Так, на нараді щодо реалізації програм з реабілітаційної допомоги у 2022 році Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголошував на тому, що система реабілітації в Україні має стати доступною для кожного громадянина, а комплексний підхід до надання всіх видів реабілітаційної допомоги є головною складовою у питанні реформування програм реабілітаційної допомоги.

Під час зустрічі очільниця Мінветеранів зазначила про глобальну зміну підходів, що стосуються роботи з українськими Захисниками і Захисницями, які повертаються з фронту.

«У цьому питанні Мінветеранів готове залучати ізраїльський досвід медико-психологічної реабілітації ветеранів війни та впровадженням інноваційних програм, що діють в Державі Ізраїль», – наголосила Юлія Лапутіна.

У свою чергу лікар-міжнародний експерт з питань громадського здоров'я, професор епідеміології Ітамар Гротто представив групу ізраїльських експертів з питань медицини та реабілітації, які готові долучитися до реалізації відповідних проєктів в Україні. Також він презентував учасникам зустрічі ізраїльські напрацювання щодо особливостей роботи майбутніх центрів  реабілітації, де надаватимуться послуги військовослужбовцям і ветеранам.  

Ітамар Гротто зазначив про готовність ізраїльської делегації до плідної та довгострокової співпраці з Мінветеранів та українським Урядом у наданні експертної допомоги під час створення нової системи медичної і психологічної системи реабілітації ветеранів, а також побудові та роботі відповідних майбутніх Центрів.

Від імені Міністерства та всієї ветеранської спільноти Юлія Лапутіна подякувала ізраїльській делегації за зустріч та можливості стратегічної і довгострокової співпраці у підтримці українських Захисників, а також реалізації ветеранської політики в Україні.

Зазначимо, що про поглиблення двостороннього співробітництва у питаннях ветеранських політик було домовлено під час особистої зустрічі Юлії Лапутіної с Послом Держави Ізраїль в Україні Міхаелєм Бродським у листопаді 2021 року.  

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux