Мінветеранів направило лист на Міністра внутрішніх справ з ініціативою відтермінувати вступ в силу Постанови 815 щодо перетину ліній розмежування фізичними особами

В центрі уваги команди Мінветеранів питання по Постанові 815.

«Мова іде про перетин лінії розмежування фізичними особами. У нас склалась колізія, коли зрозуміла мотивація захисту прав дитини обернулась суттєвими ускладненнями для громадян України», - зазначає Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда 

Мова про те, що з 29 жовтня батьки можуть перетинати пункт пропуску з дітьми при наявності ID картки, а діти , які не досягнули 14-ти років мають мати закордонний паспорт.

«Я розумію масштаб проблеми. Це загрожує суттєвими ускладненнями для родин – час, гроші, можливості. Оформлення одного документу триває до 30 днів, і коштує майже 700 гривень. Попереду осінні канікули. Рівень колапсу державних сервісних центрів у прифронтовій зоні можна буде тільки уявити», - заявила Оксана Коляда.

У зв’язку з цим, Міністр ініціювала відтермінування введення в дію цієі норми, з одночасним спрощенням механізму оформлення документів для дітей з тимчасово окупованих територій.

«Я сьогодні зустрічалась з Головою Міграційної Служби Максимом Соколюком, в Верховній Раді під час презентації Програми діяльності Уряду, обговорили це питання з Арсеном Аваковим. Ми знайшли порозуміння. Направляємо офіційний лист на Міністра внутрішніх справ з ініціативою відтермінувати вступ в силу цієї норми», - додала Оксана Коляда.

Related Articles