Міністерство у справах ветеранів вітає ветеранів з 75-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні ветерани !

8 та 9 травня Україна разом з усім світом вшановує День пам'яті та примирення і 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ми схиляємо голови у знак світлої пам’яті про тих, хто віддав своє життя за мир. Доземно вклоняємося ветеранам, які мужньо боролися з нацизмом і перемогли. Дякуємо працівникам тилу, які щодня працювали для забезпечення усім необхідним військових. Згадуємо військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей війни, цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій.

Цього року, через карантинні обмеження, ми не маємо можливості потиснути ваші мужні руки і обійняти на знак вдячності за перемогу. Проте, ми пам’ятаємо ваш героїзм та самовідданість. Ви гідно пройшли випробування війною і продовжуєте надихати тисячі українців на боротьбу з російським агресором.

Друга світова війна стала найжорстокішою та найкривавішою в історії людства. Майже кожний другий українець брав у ній участь, тримаючи оборону як на фронті так і в тилу. 

Історія кожного з українців, які воювали в Червоній армії, УПА, Війську польському, Французьких, Британських, Канадських збройних силах та армії США – це історія мужності й самопосвяти в ім’я спільної перемоги над агресором. І сьогодні ми дякуємо вам за здобутий мир! Міцного вам здоров’я та довгих років життя! 

Не забуваймо - український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге.

 Слава Захисникам України ! Вічна і світла пам’ять полеглим!

Слава Україні!

З повагою та вдячністю

 Міністр у справах ветеранів України Сергій Бессараб


Related Articles