портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Ми вдячні українській громаді в Королівстві Нідерланди за волонтерську підтримку Українського Війська, родин загиблих Героїв та тих, хто полишив домівки через війну!» - Інна Драганчук

опубліковано 17 квітня 2022 року 13:33

Делегація Мінветеранів зустрілася з представниками Фундації «Українці в Нідерландах» та приєдналася до великої української громади в Гаазі під час Воскресної Літургії на честь Великодня, який святкують сьогодні християни західного обряду.

Член правління Фундації, волонтер Людмила Лісовська, яка багато років координує та направляє гуманітарну допомогу для України, розповіла, що громада активно провадить волонтерську діяльність із самого початку російсько-української війни у 2014 році. Новий імпульс ця робота отримала після 24 лютого. «З перших днів навали усі неймовірно згуртувалися, проаналізували потреби і десятки бусиків із допомогою вирушили в бік України. У нас діє розгалужена внутрішня структура, працюють координатори. Вантажі формуються дуже продумано – ліки, одяг для поранених, які перебувають у шпиталях, продукти й речі першої необхідності для тих, хто полишив домівку в тому, в чому був». Говорячи про мужність Українських Захисників, втрати серед бійців та цивільного населення України, пані Людмила ледве стримує сльози. «Наша команда волонтерів забезпечує надійний тил!» - підкреслює вона.

Українські волонтери в Гаазі  також опікуються долею українських жінок та дітей, які знайшли тимчасовий прихисток у Королівстві Нідерланди. Багато з них через ворожі обстріли втратили дах над головою, пережили страхи бомбардувань. Їхні чоловіки залишилися захищати Україну у складі ЗСУ, тероброни, займаються волонтерством та відроджують українську економіку на звільнених від окупанта територіях. Фундація активно залучає українок, які були вимушені лишити свої домівки через війну, до волонтерської спільноти, допомагає у пошуках роботи.

Заступниця Мінветеранів Інна Драганчук у свою чергу зазначила, що міністерство налагоджує зв'язок із родинами Захисників і Захисниць, членами родин загиблих Воїнів, які вимушені були рятуватися від жахів війни за кордоном. Вони мають у повному обсязі отримувати належний соціальний захист від української держави. Зокрема, опрацьовується модель надання кваліфікованої психологічної допомоги в онлайн форматі. Полегшить ці механізми дистанційна доступність послуг для ветеранів та членів їхніх родин завдяки цифровізації усіх процесів, над чим працює сьогодні відомство.

Заступниця міністра також розповіла про участь Національної збірної України у Іграх Нескорених, які днями відбуваються в Гаазі: «Наша команда – це наші Герої, які після тяжких поранень, отриманих в бою з ворогом, знайшли в собі мужність досягти значних успіхів у ветеранському спорті. А з початком широкомасштабної російської навали більшість з них знову стали до зброї. Вони приїхали сюди, до Гааги, щоб розповісти всьому світові про звірства російських нелюдів та незламність Українського народу». Інна Драганчук закликала українські родини в Нідерландах долучитися до цього грандіозного спортивного турніру та підтримати українських Нескорених.

Вітаючи громаду із Великодніми Святами, Інна Драганчук наголосила: «Ми вдячні сьогодні кожному, хто підтримує Україну – так як може. Ми живемо в час надзвичайної єдності і сили духу, сили нашої віри. Ви всі – частина цього єднання, а наша сильна й гідна Україна є символом незламності й волі до перемоги для всього світу!»

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux