«Ми працюємо над створенням якісно нової моделі системи психосоціальної адаптації та ресоціалізації ветеранів», - Ірина Фріз

Відбулася робоча зустріч Міністра у справах ветеранів Ірини Фріз з представниками Бюро з питань конфліктів і стабілізації Джонатаном Брандтом та Джеймсом Стюартом, дипломатом політичного відділу Посольства США в Україні Тімоті Рідом та Радником Міністерства Оборони США з питань реабілітації військових та соціального забезпечення ветеранів Шеріл Мішел.

«Під час зустрічі поінформувала про діяльність Міністерства у справах ветеранів та основні напрямки нашої роботи на сьогодні. Зокрема, про роботу над створенням Єдиного реєстру ветеранів, а також платформи Е-ветеран», - зазначила Ірина Фріз.

Також йшлося про пілотний проект щодо формування психофізіологічного профілю ветеранів, що наразі реалізовується у Черкаській області, та який після вивчення результатів має бути імплементовано на всеукраїнському рівні.

«Ми працюємо над створенням якісно нової моделі системи психосоціальної адаптації та ресоціалізації ветеранів, а також забезпечення охорони психічного здоров’я», - поінформувала гостей Ірина Фріз.

Окремо зупинилися на питаннях перепрофорієнтації та реабілітації.

«Принагідно поінформувала гостей про «Ветеранський намет», який цього річ буде представлений в рамках проведення Книжкового арсеналу», - наголосила Міністр у справах ветеранів.

Також під час зустрічі обговорили актуальні питання співпраці.

Related Articles