Ірина Фріз обговорила проект із залучення ветеранів до діяльності по гуманітарному розмінуванню

Під час робочого візиту в США Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз провела зустріч з представниками компанії Tetra Tech

В рамках зустрічі з директором з питань розвитку міжнародних контактів Стівеном Пристлі та Тетяною Макуніною обговорили концепцію проекту із залучення ветеранів до діяльності по гуманітарному розмінуванню.

«Зокрема, пропозиція полягає в створені в Україні системи керівництва та управління якої будуть здійснювати ветерани на всіх рівнях. Залучення та виконання робіт з протимінної діяльності ветеранами матиме соціально позитивний вплив. Tetra Tech готова надати всю необхідну підтримку з підготовки фахівців з-поміж ветеранів, тобто проведення тренінгів з усіх аспектів гуманітарного розмінування, включаючи інформаційний менеджмент, контроль якості виконання робіт, вивчення ризиків. За підсумками базового тренінгу, ветерани отримають сертифікат міжнародного зразка і матимуть можливість бути залученими до відповідних робіт не лише в Україні», - розповіла Ірина Фріз.

Міністр у справах ветеранів домовилась підписати Меморандум про співпрацю та організацію тренінгів в Україні в найближчі місяці.

Tetra Tech працює вже більш як 25 років у сфері розмінування та протидії саморобним вибуховим пристроям, має замовлення від урядових структур США, виконувала роботи в Іраку, Афганістані, Сирії.

Related Articles