Художні та літературні роботи ветеранів російсько-української війни планують представити на тематичній виставці в Ірландії

Про це заступнику Міністра у справах ветеранів України Олександру Терещенко розповів голова Асоціації українців в Республіці Ірландія Микола Круцик.

«Це будуть малюнки, які роблять ветерани, які проходять реабілітацію в госпіталі в Україні, в межах арт-терапії. Також це будуть книжки, які написали ветерани війни. Ми хочемо, аби ці твори побачили небайдужі люди в усьому світі», - розповів Микола Круцик.

Також він розповів, що українські діаспори різних країн та континентів об’єднуються навколо ідеї підтримки українських військових та ветеранів. Надають допомогу та підтримку зокрема в популяризації їхньої творчості.

«Така підтримка дуже важлива для ветеранів з моральної, психологічної точки зору. Крім того це є певна антипропаганда російським ЗМІ, які також працюють закордоном. Так можна показати й нагадати міжнародній спільноті, що відбувається в Україні, що в нас є багато військових, ветеранів, зокрема тих, хто мають важкі поранення, що наші воїни борються за власну Батьківщину з загарбником», - зазначив Олександр Терещенко.

Виставки робіт ветеранів також планується представити й в інших країнах світу, зокрема тих, що об’єднані акцією «Об’єднані прапором», а це три десятки країн.