Громада — це, в першу чергу, люди і найважливіші зміни мають відбуватись саме на місцях, — Оксана Сивак

Про активну підтримку ветеранів в Івано-Франківській громаді, яка налічує понад 30 тисяч ветеранів, говорила заступниця Міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції Оксана Сивак на зустрічі з місцевою владою та місцевими представниками громадських організацій.

Відвертий діалог допомагає виявити нагальні потреби, почути про актуальний стан справ та напрацювати спільний підхід для їхнього вирішення. 

"Знання про своїх ветеранів, членів їхніх родин та про їхні потреби на рівні громади — ключові. Адже саме в громади повертатимуться ветерани", — зазначила Оксана Сивак. 

Вона розповіла про впроваджену Мінветеранів безоплатну психологічну допомогу для ветеранів та членів їхніх родин і про можливість для психологів долучатися до Реєстру надавачів психологічних послуг.

В свою чергу представники Івано-Франківської громади розповіли про втілення проектів Мінветеранів щодо:

  •  відкриття адаптивних спортзалів;
  •  активну роботу в напрямку психологічної допомоги ветеранам та членам їх родин, членам родин загиблих Захисників та Захисниць;
  •  готовність місцевих фахівців долучатися до Реєстру, 7 психологів з Івано-Франківської області вже включені в Реєстр;
  •  а також проговорили проблеми адаптації житла під потреби ветеранів з інвалідністю внаслідок війни і пошук їх вирішення.

Related Articles