Голова Луганської ВЦА отримає свого радника серед ветеранів

Таке рішення прийняли під час зустрічі очільниці Мінветеранів Оксани Коляди з представниками ветеранської спільноти та головою ВЦА Віталієм Комарницьким.

На зустрічі підняли проблемні питання з якими стикаються ветерани та члени їхніх сімей та родин загиблих в Луганській області, в якій мешкає понад 8,5 тисяч ветеранів лише АТО/ООС.

Зокрема підняли питання вандалізму та неналежного вшанування загиблих воїнів.

Представник Ради ветеранів Володимир Правенький наголосив на тому, що на Луганщині є одне з трьох в країні кладовищ, на якому поховані тимчасово невстановлені воїни. Разом з тим на кладовищі досі не встановлені відповідні надгробки та не облаштована територія.

За словами самих ветеранів, національно-патріотичне виховання в області майже не має державної підтримки і відбувається дуже кволо.

Луганська область є єдиною в якій нема власного госпіталю ветеранів війни.

Вислухавши інформацію щодо ситуації в області, Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда взяла на особистий контроль всі перераховані питання та запропонувала задля того аби деякі з них вирішувати оперативно та на місцевому рівні взяти собі радника з поміж ветеранів.