«Естонія всебічно підтримує Україну!» – Посольство у зверненні до Мінветеранів

Україна отримала від Естонії другу партію протитанкових ракетних комплексів Javelin. Також країна надає нам потужну дипломатичну підтримку та гуманітарну допомогу.

Про це йдеться у повідомленні Посольства Естонії до Міністерства у справах ветеранів України. У ньому запевнили, що Естонія не залишить сам на сам Українську державу та підтримуватиме нас на політичному і гуманітарному рівнях.

«Ми не залишимо вас самотніми, і підтримуємо Україну різноманітними способами – на політичному рівні, а також надаючи гуманітарну та військову допомогу. Ще одна партія Javelin та протитанкових ракет уже прибула в Україну з Естонії. І ми продовжимо. Щодо гуманітарної допомоги, не тільки естонська держава, а й приватний сектор масово об’єднався, щоб допомогти. Звичайні естонці збирають продукти й інші речі, яких можуть потребувати українці, щоб передати сюди. Естонські дипломати в Брюсселі також борються за Україну. Україна – це Європа, і вона має стати частиною ЄС та НАТО. Слава Україні!», – йдеться у звернені посла Естонії Каімо Кууска до українців.

Повне відео звернення дивіться нижче.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України максимально спростив правила для ввезення гуманітарної допомоги до країни. 

«На період воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги від донорів (у значенні Закону України «Про гуманітарну допомогу») здійснюється за місцем перетину митного кордону України шляхом подання товаросупровідних документів або декларації, заповненої особою, що перевозить даний товар, за формою згідно з додатком, без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності», – йдеться у постанові.