портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

23 ветерани-випускники проєктів «Спецпризначенці 12» та «Спецзагiн Cisco» отримали сертифікати фахівців ІТ

опубліковано 30 квітня 2021 року 14:10

Мінветеранів вітає з успішним завершенням навчання ветеранів-випускників двох програм проєкту Veteranius – «Спецпризначенці 12» та «Спецзагiн Cisco».

За  декілька місяців учасники змогли опанувати нові ІТ-професії, розробили власні проєкти та покращили рівень англійської мови. Пройшовши всі етапи навчання, 23 ветерана отримали іменні сертифікати. Надалі вони продовжать свій кар’єрний шлях, отримавши рекомендації для роботи у компаніях-партнерах проєкту. Реалізація курсу «Спецпризначенці 12» стала можливою завдяки Програмі реінтеграції ветеранів IREX, за підтримки Державного департаменту США. Навчання ветеранів на курсі CCNAv7 (Спецзагін CISCO) відбулося на волонтерських засадах інструкторами Cisco Networking Academy.

Заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Володимир Левчук привітав випускників та подякував організаторам проєкту. Він наголосив на тому, що Мінветеранів підтримує такі ініціативи та проєкти щодо перенавчання ветеранів, під час яких вони отримують реальні інструменти, практичні знання та навчаються на реальних проєктах.

Він також додав,  що рамках ініційованої Мінветеранів державної стратегії «Захист, розвиток, добробут”, спрямованої  на  підвищення рівня конкурентоспроможності Захисників України на ринку праці та розвитку  підприємницьких ініціатив “  розпочато ряд проєктів, що спрямовані на реінтеграцію ветеранів в суспільство. Їх особливість - можливість для ветеранів  здобути нову професію  за  підтримки менторів. З  ветеранами  працюють психологи та викладачі англійської мови, які роблять вхід в професію максимально комфортним.

- Головна мета – допомогти ветеранам-учасникам проєкту в навчанні, отриманні навичок, що необхідні на ІТ-ринку, сприяти їх подальшому працевлаштуванню. Є багато навчальних курсів, але не всі мають такий позитивний результат. Унікальність цих курсів в тому, що тут кожного разу дають практичні знання, з якими можна користуватися в роботі. Завдяки таким проєктам ми можемо побачити кількість працевлаштованих ветеранів і тих хто знайшов себе у цій професії. Я особисто буду радити своїм побратимам долучатися до такого навчання, - підкреслив заступник міністра.

За його словами, Мінветеранів молоде міністерство, яке зараз активно розвивається  у напрямку цифровізації, найближчим часом потребуватиме залучення ІТ-фахівців. 

- У травні міністерство відкриє вакансії на посади ІТ-спеціалістів. Звичайно, в першу чергу ми будемо віддавати перевагу ветеранам. Тому запрошую випускників взяти участь у доборі та приходити на роботу до міністерства. Разом з цим, хочу побажати не зупинятися, увійти в галузь, здобути нову професію та допомогти Україні перемоги в тому числі в кібервійні. Дякую за те, що продовжуєте розвивати нашу країну, - зазначив Володимир Левчук.

Він також додав, що співпраця між Мінветеранів та «Veteranius» продовжуватиметься. Зокрема, планується залучення ветеранів-випускників до створення та тестування ветеранських сервісів Міністерства.

Нагадуємо, що до 26 квітня у Veteranius стартував другий «Курс молодого бійця». Навчання ветеранів відбувається в процесі роботи віртуального офісу, у команді з побратимами та посестерами. За 10 тижнів учасники зможуть опанувати нову ІТ-професію, розробити власні проєкти для портфоліо та покращили рівень англійської мови.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux