Олександр Порхун взяв участь у прямій телефонній лінії Кабінету Міністрів України

Сьогодні, 26 травня 2020 року перший заступник міністра у справах ветеранів Олександр Порхун,  під час прямої  телефонної лінії Кабінету Міністрів України, поспілкувався з  громадянами України. 

Телефонне спілкування, організоване Урядовим контактним центром, проводилось в режимі онлайн за телефоном 1545.

За дві години, що тривала пряма лінія, зателефонувало 11 осіб з різних  областей України. В основному зверталися учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та мешканці східних територій, які брали участь в захисті незалежності та територіальної цілісності України.

Громадян хвилювали, в першу чергу, питання отримання житла для ветеранів АТО/ООС, виплати одноразової  грошової допомоги,  виділення земельних ділянок, забезпечення медичним обслуговуванням.

Також цікавилися  питання щодо  відновлення засідань робочих груп Мінветеранів та міжвідомчих комісій, які відповідають  за опрацювання питань надання статусу УБД та виплату одноразової грошової допомоги особам з інвалідністю.

Перший заступник Міністра, зокрема, надав детальні пояснення щодо пріоритетів роботи Мінветеранів щодо соціального захисту ветеранів та членів їх сімей та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Крім того,  під час онлайн спілкування, представники громадського ветеранського сектору, надали свої пропозиції щодо вдосконалення медичного обслуговування ветеранів  у рамках проведення медичної реформи в країні.

В свою чергу, Олександр Порхун сказав, що Мінветеранів приділяє цій темі багато уваги і сподівається, що невдовзі буде призначено профільного заступника міністра.

За результатами прямої телефонної лінії дано завдання керівникам структурних підрозділів Міністерства  у  справах ветеранів детально опрацювати звернення та надання додаткові  роз’яснення та консультації.

Довідково: 

Телефон  прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України   -  15-45.