Мінветеранів звернулися до Міноборони Грузії щодо можливості проходження реабілітації українськими ветеранами в Реабілітаційному центрі в м. Церовані

В рамках першого робочого дня перебування в Грузії Ірина Фріз разом із першим заступником Григорієм Галаганом відвідали Реабілітаційний центр в м. Церовані.  Заклад функціонує з  2014 року  і, що цікаво, розташований на території колишньої резиденції президента Грузії, яка згодом була передана Міністерству оборони. 


Тут мають змогу проходити 10-денний курс реабілітації та відпочинку постраждалі під час бойових дій та миротворчих місій військовослужбовці, а також члени їх сімей. Вони перебувають під постійним наглядом медперсоналу та отримують цілодобове медичне обслуговування, в тому числі працюють з психологами.  За словами керівництва медичного закладу, після курсу реабілітації військовослужбовцям та членам їх сімей також надається рекреаційна терапія.

«З 2015 року тут мають можливість проходити реабілітацію наші військовослужбовці зі Збройних Сил України та Нацгвардії. Звертаємось від Мінветеранів України до Міноборони Грузії з проханням розглянути можливість проходження реабілітації в цьому центрі і нашими ветеранами», - повідомила Ірина Фріз.


Related Articles