«Мінветеранів зацікавлене у підвищенні знань правників щодо ефективного захисту прав ветеранів», – Олексій Ілляшенко

Підвищити рівень обізнаності правників щодо способів ефективного захисту прав та законних інтересів ветеранів війни – один з пріоритетів спільної роботи Міністерства у справах ветеранів України з судовими та правоохоронними органами держави.

На цьому наголосив заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко у своєму виступі під час навчальної програми для правників «Захист прав ветеранів АТО та ООС: адміністративне судочинство».

Даний захід проходить у межах шведсько-українського проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні», який реалізується Академією Фольке Бернадотта за фінансової підтримки Швеції.

Під час тренінгу учасники ознайомилися із загальними положеннями щодо статусу УБД, про право учасників АТО/ООС на першочергове забезпечення жилою площею, першочерговий ремонт житла, компенсацію за належні для отримання житлові приміщення.

Також слухачі тренінгу отримали практичні знання з процедури оскарження незаконних рішень та протиправних дій і бездіяльності щодо забезпеченні пільгами на житлово-комунальні послуги та проїзд, а також у реалізації трудових прав, пенсійного забезпечення ветеранів.

Своєю чергою лектор тренінгу – суддя Верховного Суду Альберт Єзеров – наголосив, що важливо знати не тільки норми діючого законодавства, а й бути ознайомленими з судовою практикою Верховного Суду, звертати увагу на особливості рішень у нетипових, зразкових справах в умовах сьогодення.

Related Articles